Vrem produse românești!

Mulți dintre noi refuzăm să achiziționăm produse din supermarketuri gândindu-ne că nu sunt naturale, că sunt crescute în sere, că au tot felul de chimicale în ele, că nu sunt produse românești. Adevărul este că legumele și fructele nu avem de unde să știm ce substanțe s-au adăugat în pământ, nu știm dacă sunt nocive pentru noi, nu știm care sunt naturale și care nu sunt. Dar pe lângă toate acestea, de cele mai multe ori nu înțelegem de ce nu găsim legume și fructe românești în supermarketurile din România? De ce nu se pune accent pe încheierea unor contracte cu producători autohtoni pentru a comercializa produse românești și pentru a evita probleme ca:

  • plata transportului care crește și prețurile produselor
  • posibilitatea de a nu fi naturale
  • poluarea mediului din cauza transportului
  • lipsa susținerii agronomiei din România

Totuși, unul dintre senatorii PSD Suceava, domnul Ovidiu Donțu a gândit o soluție pentru aceste probleme. El a depus o cerere legislativă care prevede ca în fiecare supermarket din România să fie 51% produse autohtone. El se referea la carne, legume şi fructe.

De asemenea, nerespectarea acestei prevederi ar trebui urmată de o sancțiune 25.000-50.000 de lei. Noi ne bucurăm că sunt și oameni importanți care înțeleg cât este de importantă susținerea economiei românești, și suportul unei astfel de legi este cu adevărat necesară.

Ce se întâmplă iarna, când nu avem produse românești?

Veți spune că iarna nu ne putem descurca fără aceste produse. Dar senatorul s-a gândit la o soluție: în lunile de iarnă (decembrie – februarie) comercianții vor fi „parțial iertați”, având voie să adauge în ofertă 70% legume și fructe din import. Deja sunt standuri unde sunt semnalate produsele românești, iar în comparație cu cele din import, sunt mai ieftine.

Noi ne bucurăm pentru această idee. Știm că dacă s-ar implementa ar putea fi stimulată și producția autohtonă. Știm că vor creşte încasările la bugetul țării, și se va înfăptui visul nostru.

Cumpărați românește și economia crește!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: