Ceahlau4
Fabricat Separator

Sfântul Andrei – Weekend prelungit pentru români

O zi nouă, o săptămână aflată la debut și echipa noastră care vă urează mult spor și voie bună! În acest an, după cum bine știți, Sfântul Andrei și Ziua Națională a României fac echipă și ne aduc un weekend prelungit ca să ne bucurăm de debutul anotimpului rece. Așadar, noi venim în sprijinul vostru cu câteva idei de mini-vacanță, câteva locații din Carpații românești.

Ne-am gândit că trebuie să vă îndrumăm spre munte pentru că acolo sunt așteptați turiștii într-un astfel de weekend prelungit dar și datorită anotimpului rece ce nu se lasă așteptat. Veți fi întâmpinați de o atmosferă caldă în ciuda puținelor grade care se anunță, o ambianță pe care o găsiți numai a români. Înainte de a vă hotărî să părăsiți România pentru câteva zile, gândiți-vă câte locuri din țara noastră nu ați vizitat încă și sunt demne de atenția voastră, chiar într-un weekend prelungit.

Pentru cei pasionați de drumeții și pentru cei care vor să facă puțină mișcare în una dintre cele 4 zile de weekend prelungit, noi ne-am gândit la Retezat. Această locație am înțeles că poate fi recomandată persoanelor dornice de mici expediții, de urcușuri și coborâșuri pentru a cerceta câteva dintre cele mai frumoase lacuri din România: Bucura, Lia, Ana. Dacă vă doriți cu tot dinadinsul „să fiți la înălțime” în acest weekend prelungit, vă spunem că Retezatul atinge 2.509 m, iar dacă vreți să rămâneți la înălțime atunci trebuie să știți că tot aici găsiți alte 20 de vârfuri ce depășesc 2.200 m. În completarea promenadelor și expedițiilor, vine și relaxarea, și aerul curat, rece de la barajul Gura Apei sau din rezervația de zimbri de la Haţeg.

De un weekend prelungit la munte se pot bucura și moldovenii cu o destinație renumită: Muntele Ceahlău. La fel de vestit ca destinație turistică, precum și sus numitul Retezat, îl recomandăm în primul rând pentru ariile protejate ale parcului Național Ceahlău. Cabanele Izvorul Muntelui (797 m), Fântânele (1200 m), Dochia (1790 m) şi Stănilele (1400 m) vă așteaptă cu drag să le treceți pragul și să vă bucurați de priveliștile dăruite de peisajul românesc.

„Everestul speologiei române” vă așteaptă cu mult entuziasm în munții Apuseni! Cetățile Ponorului vi se deschid ca o carte, în al cărei cuprins puteți găsi peșteri, tuneluri subterane, cascade, râuri, stânci. Vă recomandăm să parcurgeți fiecare filă cu mult entuziasm, culminând cu cele 4 balcoane suspendate deasupra hăului. Dacă un weekend prelungit vreți să-l petreceți în sălbăticie, bucurați-vă de Cetățile Ponorului.

 Sursa imagine: https://primariaceahlau.ro/