Se încarcă...
Serile De Scurtmetraje Romanesti

Serile de Scurtmetraje românești de la Iași

Cui nu-i place cultura? Cui nu-i plac filmele? Ei bine, FabricatinRO are un eveniment despre care vă poate vorbi deoarece se încadrează în sfera noastră de interes. Este vorba despre a 2-a ediție a Serilor de scurtmetraje românești din Iași, eveniment ce se desfășoară în data de 28 februarie 2015, la Teatru Fix.

Cui se adresează proiecut Serile de Scurtmetraje?

Proiectul Serile de Scurtmetraje a fost creat pentru a ne aduce aminte de luna mai, luna filmelor românești, sărbătorită de Serile Filmelor Românești. Scopul acestui eveniment este susținerea și promovarea creațiilor cinematogarfice ale conaționalilor noștri. Ne-am gândit că nu ar fi rău să vă dea o idee de a petrece acest sfârșit de săptămână privind mici filmulețe cu români, poate astfel vă puteți dezvolta apetitul pentru filmele românești.

Problema cu care se confruntă acești artiști este diminuarea interesului pentru filmele românești. Noi preferăm să ne uităm la creații de peste ocean, uitând că și românii noștri fac o treabă foarte bună. Ei chiar sunt premiați și apreciați la diferite festivaluri. Dacă ați crede că scopul sunt doar banii, ei bine, să știți că intrările sunt gratuite! Atât la Serile de Scurtmetraje, cât și la Serile Filmului Românesc! Importantă este promovarea culturii prin filmele create de noi și pentru noi, precum și popularizarea subiectelor autohtone și viziunea distinctă a românilor. Dacă în vremurile trecute filmele românești erau la mare căutare, acum sunt poate ocolite, lipsite de apreciere, din motive necunoscute de noi.

Oamenii care ne oferă acest spectacol de scurtmetraje fac parte din Asociația Studenților Jurnaliști, în colaborare cu Somerul.info. Ei sunt oameni care vor să facă o tradiție din acest eveniment. Au în plan să ajungă la cât mai multe reprezentări cu ajutorul nostru.

Am ales să prezentăm și să promovăm produsele românești și creațiile cinematografice fac parte din lucrurile pe care vrem să le facem cunoscute. Apreciem filmele românești, subiectele noi abordate, munca depusă de întreaga echipă pentru realizarea unui film, de aici și îndemnul nostru. Hai să mergem împreună să vedem filme românești!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: