Se încarcă...
551646 231553313623724 163187996

Despre cum sarea românească își sare dispariția

Despre cum sarea românească își sare dispariția, despre cum s-au evaporat de sub ochii noștri falnicele întreprinderi, pădurile, minele, flota, apa minerală, aproape că și aurul etc. s-a vorbit atât de mult și s-a aflat atât de puțin, încât parcă au devenit doar subiecte obositoare, aduse în discuție în momentele planificării unor noi dispariții subtile. Să resuscitezi ceva pe care nu știi unde îl mai găsești, este ca și cum ai apela la vrăjitoare ca să îți contacteze strămoșii, dar să încerci să păstrezi și să dezvolți lucrurile ale căror umbră mai există pe pământul românesc, nu este o cauza încă pierdută.

Și bine-ar fi dacă, în loc să ne plângem continuu arătând cu degetul, fără să obținem mai mult decât un dat din umeri, am începe să contabilizăm ceea ce ne-a mai rămas. Poate că nu e mult, dar știind exact ce și cum, ar crește șansa ca ele să nu treacă la capitolul “de negăsit”. Și, că să nu lăsăm pe mâine ce putem face azi și pe mâinile altora ce ar trebui să fie în ale noastre, să cugetăm puțin aupra chestiilor ajutabile încă.

Un exemplu în acest sens este Societatea Națională a Sării S.A. – Salrom, singurul producător de sare din România, în grija căruia stă continuitatea tradiției miniere a exploatării sării. “Cunoscută fiind ca unul dintre cei mai vechi producători de sare, România constituie un potențial important în ceea ce privește această resursă naturală, ea situându-se din acest punct de vedere între primele țări din Europa”, după cum Salrom susține.

Pe lângă extragerea, gestionarea și comercializarea sării din ocnele românești, societatea se ocupă și de promovarea turismului de agrement și tratament în saline. Sarea comercializată de ei, pe care o cunoaștem probabil cu toții dinainte să auzim de sarea de Himalaya, este la fel și astăzi, sărată. În schimb, salinele au devenit adevărate centre ale turismului de tratament: Slănic Prahova, Ocnele Mari, Târgu Ocna, Cacica, Ocna Dej și binecunoscuta Praid.

Și fiindcă fiecare alegere contează, influențează și are repercusiuni asupra a ceea ce ne înconjoară, fabricatinRO vă propune să vizitați și să gustați România. Sunt multe lucruri de văzut, proiecte de susținut și  oameni faini de întâlnit.

Recomandăm următoarele produse ce pot fi cumpărate online de pe platformă

  1. țuică de prune
  2. lapte de măgăriță
  3. faguri de miere
  4. sirop de papadie
  5. busuioacă de bohotin

Sursă imagine: www.facebook.com/pages/Salrom/231486383630417?

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: