Se încarcă...
Produsele Romanesti Sunt Scumpe

Produsele românești sunt scumpe

La fel cum românii importă produse făcute în diferite țări – China, Ucraina, Germania, Franța și multe altele, și noi românii exportăm produsele făcute de noi. Un lucru interesant și poate îmbucurător este că produsele create de noi se vând la prețuri foarte mari: zacusca românească de peste 60 de lei, o pungă de pufuleţi de 30 de lei sau un borcănel de magiun de Răureni la „doar” 25 de lei. Acestea sunt savurate și de străini, dar și de românii de peste hotare.

Produsele românești pot fi găsite chiar și în magazinele online. Se pot cumpăra: băuturi, brânză, zacuscă, apă, castraveți murați, pateu. Pe lângă acestea se pot găsi și articole vestimentare fabricate în România, articole a căror calitate este apreciată de oamenii de peste hotare. Prețurile sunt mai mari în comparație cu cele de pe piața românească din cauza taxelor de transport mai mari, mai mulți intermediari, salariile mai mari ale străinilor în comparație cu ale noastre.

Produsele românești pe piața internațională

Un tip de magazin online care comercializează produse românești este Amazon. Pe acest site putem găsi de exemplu un bax de apă minerală Borsec la aproximativ 80 de lei – 6 sticle, în timp ce în România plătim pentru același bax 13 lei. Un borcan de zacuscă costă la noi 10 lei, dar peste hotare poate ajunge la 60 de lei. Magiunul de Prune Răureni costă pe Amazon 23 de lei, la care se adaugă transportul, în SUA, de 37 de lei.

Un alt exemplu, la care poate că nu v-ați gândit că este prea căutat: punga de pufuleți Gusto costă pe Amazon nu mai putin de 30 de lei, primind transport gratuit doar dacă achiziționezi produse în valoare de peste 150 de lei. Acestea sunt doar câteva exemple, iar dacă sunteți curioși puteți accesa platforma online, pentru a vedea că cele mai multe produse românești sunt și scumpe, dar și apreciate.

Produsele românești nu sunt mai scumpe doar în termeni financiari, ci și din punct de vedere apreciativ. Pe același site Amazon consumatorii pot să dea „steluțe” apreciative produselor. Astfel că putem observa la multe produse românești 4-5 steluțe, fapt care denotă considerația străinilor.

Așadar, dacă suntem în România, haideți să cumpărăm produse românești! Tot legat de produsele românești, vă recomandăm să citiți și articolul nostru despre eMAG!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: