Se încarcă...
Transformator Sustenabilitate

Ne-am propus să schimbăm lumea participând la proiectul Transformator

Transformator este un proiect implementat de Social Inovation Solutions care promovează aceleași valori după care se ghidează comunitatea Fabricat in RO. Am intrat în acest proiect care își propune companiile să devină mai sustenabile alături de producători români responsabili precum Cartobello, Filgud sau Endea și organizații non guvernamentale cu renume precum: Hospice sau Ajungem Mari.

Sustenabilitate – cheia către un viitor mai bun

Încă de la primul workshop – pe care l-am putea descrie printr-un singur cuvânt cheie: sustenabilitate – am conștientizat faptul că la nivel global ne aflăm într-o situație critică din cauza modului în care acțiunile noastre influențează bunăstarea planetei și am realizat că trebuie să facem ceva ca lucrurile să se schimbe în mai bine. 

Se vor implementa noi reglementări și audituri pentru rapoartele de sustenabilitate, însă noi, echipa Fabricat in RO ne dorim ca proiectul nostru să aibă un impact pozitiv chiar înainte de a se lua astfel de măsuri și să facem primul pas către o lume mai bună.

Vrem să demonstrăm tuturor cât de importante sunt alegerile noastre, ale tuturor, în calitate de consumatori, și credem că puțin mai multă responsabilitate la cumpărături este tocmai răspunsul la probelemele cu care ne confruntăm ca civilizație în ziua de azi.

Transformator Sustenabilitate 001
Transformator Sustenabilitate 001

Poți contribui la crearea unei economii mai sustenabile alegând produse și servicii din comunitatea din care faci parte. Dacă alegi să comanzi produse de la mii de kilometri distanță nu faci o alegere sustenabilă, dar dacă comanzi același tip de produse de la un producător din orașul tău sau cel puțin din țara ta, atunci da. Și dacă ești o persoană căreia îi place să fie la curent cu toate trendurile ai mai multe avantaje atunci când comanzi din comunitate pentru că în ziua de azi așa este mai cool pentru că așa te alături mișcării green.

Noi am susținut consumul local și până acum, încă de la începutul proiectului nostru, și o vom face și în continuare. Ne-am propus să fim o prezență activă pe piața românească și să oferim producătorilor șansa să încheie parteneriate mai profitabile, să obțină o mai bună vizibilitate și să vândă mai mult. Ne dorim ca impactul acțiunilor noastre să ducă la reducerea numărului de importuri și vrem să-i ajutăm pe producătorii români se descopere oportunități de investiție sustenabilă.

Am început eja să discutăm cu producătorii locali în vederea reducerii amprentei de carbon, a consumului de curent și apă și a volumului de deșeuri. Vrem să-i îndrumăm către soluțiile corecte în ceea ce privește materialele folosite în producție și reutilizarea materiei prime astfel încât să profităm cât mai mult de ceea ce ne oferă natura și să risipim cât mai puțin.

Transformator Sustenabilitate 002
Transformator Sustenabilitate 002

Pentru a-i inspira pe cei din comunitatea noastră vom publica exemple din alte companii care acționează corect în business și de la care avem ce învăța. Vom proceda astfel și pentru ca ai noștri copii să aibă modele bune pentru carierele lor și să trăiască pe o planetă cu o climă normală, fără fenomene extreme și riscuri mari pentru sănătatea lor.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: