Echipa Fabricatinro.ro se bucură de fiecare dată atunci când găsește români care încă mai cred în țara lor și fac lucruri pentru a o ajuta. Nu am spus niciodată că am fi primii sau singurii care încearcă să susțină economia României printr-o metodă nouă (scrierea de articole online) și tocmai din acest motiv ne bucurăm atunci când descoperim în același mediu virtual o platformă precum Mici producatori.ro. Așadar, i-am descoperit și vă vorbim puțin despre ideea lor și despre modul în care această echipă s-a hotărât să ajute micii producători autohtoni.
„Bun venit pe platforma Mici producatori.ro!”
Site-ul oficial Mici producatori ne întâmpină cu un mesaj care sugerează ideea de căldură din sânul unei mari familii, un „Bun venit” îmbietor. „Acasă” găsim o hartă a României cu județele, și două stickere care împart publicul în „producători” și „consumatori”. Această grupare este gândită pentru a ajuta oamenii să găsească ceea ce îi interesează, și anume, mici producători din România ce merită susținuți. De altfel, un mare ajutor pentru diversificarea bazei de date poate fi fiecare român care cunoaște un producător autohton și îl poate propune pentru a fi înscris pe platformă.
Mici producatori.ro este mai mult decât o platformă online,
este o „comunitate off-line extinsă la nivelul întregii țări”
În secțiunea „Despre noi” aflăm că această platformă este menită să centralizeze producătorii autohtoni și să-i pună în legătură cu acei cumpărători care înțeleg cât este de important să cumpere produse fabricate în România. Pe lângă acest lucru, foarte important de altfel, echipa Mici producatori.ro este alături de persoanele înscrise pe platformă, oferindu-le diverse programe educaționale; acestea sunt axate pe domenii de interes pentru producători (antreprenoriat, marketing, vânzări, comunicare etc). De asemenea, producători români pot avea discuții și schimburi de experiențe la nivel internațional pentru a fi mereu la curent cu noile tendințe ale pieței.
Scopul acestui proiect este de a învăța sau de a convinge românii cât este de important să se întoarcă la valorile proprii, să-și aprecieze tradițiile și conaționalii care se descurcă pe pământ românesc. Dacă nu-i apreciem noi, dacă nu le consumăm noi produsele, atunci cine?! Trebuie să ne respectăm și să ne susținem noi pentru ca ceilalți, la rândul lor, să facă același lucru!
Sursa imagine: https://www.miciproducatori.ro/