Exact ACUM are loc evenimentul KASTA MORRELY FASHION WEEK 2021 în cadrul căruia FabricatinRO este partener media!

Luna iulie începe în forță pentru ieșenii iubitori de modă. Începând cu 30 iunie și până pe 4 iulie au loc o serie de evenimente incendiare. Cea de-a X-a ediție a Festivalului Industriilor Creative Kasta Morrely Fashion Week face parte din proiectul cultural internațional: Sustenabilitatea Modei în lumina reflectoarelor, noi trenduri de Învățare Interculturală – un proiect înființat prin Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, coordonat de Asociația Kasta Morelly.

În deschiderea festivalului la care FabricatinRO este partener media, avem plăcerea să îl ascultăm pe domnul Pedro Leite de Sampaio, Consilier de Ambasadă, în cadrul Ambasadei Portugaliei în România. De asemenea, acest eveniment se bucură și de prezența doamnei Maria Grapini – Vicepreședintă a Comisiei pentru piața internă a consumatorilor din Parlamentul European și domnul Dragoș Pâslaru – Membru al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European.

Programul evenimentului Kasta Morelly Fashion Week

30 iunie – 1 iulie: Eveniment digital Kasta Morelly Fashion Week

O transmisie live direct de pe litoralul românesc pe paginile de social media Kasta Morrely Fashion Week. În cadrul acestei transmisii se vor putea admira în premieră prezentări ale operelor vestimentare realizate de:

 • designerul Casei Regale a Olandei – Addy van den Krommenacker;
 • Oksana Mukha Luxury Bridal Ucraina;
 • Jitka Klett Praga;
 • și mulți mulți alții.

2 iulie – 3 iulie: Eveniment cu public la Palatul Oștirii din Iași

În cadrul acestui eveniment vor participa ca invitați vestiți designeri care își vor prezenta colecțiile de modă. Printre aceștia se numără:

 • designerul Casei Regale a Olandei – Addy van den Krommenacker;
 • In Couture – Turcia;
 • Daleea – Cluj Napoca;
 • Victoria Sava – București;
 • Adelina Boie  Baia Mare;
 • Beatrice Design – București;
 • și alți invitați care vă vor surprinde.

Anul acesta, trendurile în moda de copii vor fi stabilite de: By Danina, Vera Anton și Kasta Morrely Kids.

În cadrul acestui festival și tinerelor talente le este acordată o atenție deosebită, motiv pentru care vor fi prezentate și colecțiile celor mai buni studenți și absolvenți de la Universitatea Națională de Arte George Enescu din iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, Universitatea din Oradea – Departamentul de Arte Vizuale al Facultății de Arte și Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design.

4 iulie: Seminar internațional dedicat Modei Sustenabile la Casa de Cultură Mihai Ursachi din Iași

Așa cum am spus și în introducere, acest festival are ca temă sustenabilitatea în domeniul modei, motiv pentru care s-a hotărât și includerea Seminarului Internațional Moda Sustenabilă în Lumina Reflectoarelor. Acest seminar atrage atenția asupra importanței asumării principiilor durabile în cadrul industriei modei.

Odată cu acest seminar, participanții se vor putea bucura și de o colecție interculturală de promovare a modei sustenabile ce cuprinde creații vestimentare realizate de Compania Katty Fashion din România, designerul Rita Sa din Portugalia și Universitatea Sfax din Turcia. Colecția va fi prezentată pe podiumul Kasta Morelly Fashion Week de la Palatul Oștirii din Iași.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: