Se încarcă...
Farmec Rezolva Problema Biocide

Farmec Cluj are potențialul de a produce, în România, și măști sanitare!

Farmec Cluj, cel mai mare producător de produse cosmetice și îngrijire personală din România, va obține aprobarea pentru producția de biocide. După dizolvarea companiei Hexi Pharma, statul român importă astfel de produse deoarece nu există în prezent nicio fabrică românească specializată în acest sens.

În contextul actual, mai mult ca niciodată, România are nevoie de un producător intern de biocide, pe care să se poată baza mai ales în situații de criză, iar Farmec Cluj este cea mai potrivită companie ce poate îndeplini o astfel de misiune.

Biocidele sunt un tip de substanțe cu proprietăți speciale care împiedică înmulțirea microorganismelor, iar autorizarea producției lor în Uniunea Europeană se face printr-un proces numit “autorizație națională”, derulat de țara în care urmează să se comercializeze produsele respective. Este interzisă prin lege introducerea pe piață a produselor biocide neautorizate, iar documentul se poate obține doar în condițiile în care în urma evaluărilor de specialitate se demonstrează că utilizarea produselor respective este sigură atât pentru oameni cât și pentru animale.

Sunt necesare două etape pentru autorizarea produselor biocide:

  • în primul rând, trebuie să se obțină o aprobare la nivelul Uniunii Europene pentru substanța activă care împiedică înmulțirea microorganismelor, după cercetarea efectelor ei asupra omului, animalelor și mediului;
  • în al doilea rând, toate produsele în componența cărora se folosește substanța respectivă trebuie autorizate în toate formulele specifice în care urmează a fi comercializate ca de exemplu: lichide, pulverizatori etc.

Compania Farmec Cluj este gata pregătită pentru deschiderea unei linii de producție de biocide, iar înființarea acesteia, conform spuselor ministrului Virgil Popescu, va rezolva și problema biocidelor cu care ne confruntăm de ceva timp în țara noastră.

De săptămâna viitoare, în România se va da și startul producției de măști

Tot astăzi, ministrul Virgil Popescu a declarat că în România se va da drumul producției de măști sanitare începând cu săptămâna viitoare. Discuțiile cu diferiți producători români capabili de realizarea unor astfel de bunuri au început încă de săptămâna trecută când au fost identificate mai multe companii care doreau să-și schimbe liniile de producție în acest sens.

Pentru a satisface cererea în continuă creștere de măști sanitare, producătorii ce dispun de materialele necesare confecției de măști au fost încurajați în vederea începerii unui astfel de proiect. Dintre toate companiile care și-au exprimat interesul în această direcție, una dintre ele va începe producția de măști chiar de săptămâna ce urmează, având în plan să producă mai multe milioane de măști lunar.

De asemenea, ministrul economiei dorește să acorde mai multă atenție și producției de combinezoane pentru medici și personalul sanitar. În vederea realizării lor, este planificată o întâlnire cu un producător, marți, săptămâna viitoare. Până se vor pune pe picioare toate aceste noi linii de producție și producătorii români vor putea să livreze suficient încât să acopere întreaga cerere, în paralel, compania Unifarm va continua să importe măști și combinezoane pentru a satisface nevoile cadrului medical.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: