Se încarcă...

FabricatinRO – de la un vis ambițios la o platformă de succes

Într-o lume în care este mult mai ușor să te transformi în spectator sau în critic al situației în care trăiești, apar așa numitele „bule”. Acestea sunt formate din oameni care știu că puterea este în mâinile lor și care aleg să facă un pas înainte, să iasă din mulțime și să acționeze pentru a schimba lucrurile.

Adrian trăiește și el într-o astfel de „bulă” pe care a decis să o lărgească așa de tare, încât să încapă în ea toți producătorii locali și furnizorii de servicii din România. Așa a luat nastere proiectul FabricatinRO.ro.

A început în 2014 cu un vis ambițios și a ajuns în 2019 cu o platformă unde găsești peste 500 de producători locali și furnizori de servicii din România. In cursul acestor ani Adrian a reusit sa dezvolte in jurul lui o echipa formata din oameni profesionisti  care ii impartasesc  visiunea iar pe parcurs visul a devenit din ce in ce mai mare și mai ambițios. Acum ei isi doresc  să adune în același loc peste 90% dintre producatorii romani, sa dezvolte platforma pentru a le oferi acestora posibilitatea de a-si vinde direct produsele catre clientii care o acceseaza  și apoi să creeze o aplicație mobila prin care utilizatorii sa poata gasi si comanda produsele sau serviciile romanesti dorite simplu si eficient direct de pe telefonul propriu.

 

Cum cauți o pereche de blugi fabricați în România?

 

Totul a pornit de la o necesitate: în 2014, când voiai să cauți un anume produs fabricat în România, nu aveai unde să te duci. Nu exista un loc care să-i strângă laolaltă pe toți cei care fabrică produse românești.

Adrian și-a dat seama de acest lucru, încercând să găsească un producător de blugi. Nu a găsit, dar a găsit ideea pe care a transformat-o în realitate.

Dincolo de această necesitate, a mai fost și o filosofie de viață care este fundamentala pentru intregul proiect FabricatinRO: cum pot contribui si eu la dezvoltarea României.

„Infrastructura se îmbunătățește cu bani, iar dacă noi vom cheltui banii în țară, aceasta se va îmbunătăți la un moment dat”, spune Adrian, care mai crede și că promovarea și încurajarea produselor și serviciilor locale poate duce și la dezvoltarea turismului românesc.

 

Producătorii locali creează locuri de muncă în România

 

Producătorilor locali nu le este ușor. Legea nu este întotdeauna de partea lor și pare că uneori este făcută anume pentru a le pune bețe în roate. Cu toate acestea, ei rezistă cu optimism, își fac treaba și își aduc aportul în cel puțin două direcții:

  • Creează locuri de muncă la nivel local. Astfel, e posibil să încline balanța în favoarea țării noastre, atunci când oamenii se gândesc să plece în străinătate, pentru că aici nu-și găsesc de lucru;
  • Contribuie la bugetul local, iar unii dintre ei – cei mai bine dezvoltați – chiar și la bugetul național.

 

O platformă ce îi pune în lumina reflectoarelor pe fiecare în parte

 

Mulți dintre ei se concentrează pe ceea ce știu să facă mai bine: produse sau servicii de calitate. Își canalizează aici întreaga energie și uită că promovarea, mai ales cea online, este și ea o cheie importantă în dezvoltarea afacerii.  De aceea, echipa FabricatinRO  s-a gândit să le ofere sprijin prin intermediul acestei  platforme.

Pe platforma fiecare dintre ei își poate crea o pagină de prezentare și chiar și un magazin online. Clienții îi pot găsi mult mai ușor, deoarece ei sunt grupați pe domenii de activitate, dar și pe regiuni ale țării.

Daca producatorii isi doresc mai mult si vor ca povestea lor sa ajunga la un public mai larg atunci ei pot apela cu incredere la serviciile de consultanta si marketing oferite de membrii echipei FabricatinRO.

 

Trei direcții în selecția producătorilor pentru FabricatinRo.ro

 

Sunt trei direcții prioritare atunci când producătorii sau furnizorii de servicii sunt selectați:

  1. Produsele lor să fie 100% fabricate în România (începând de la capitalul firmei și până la materie primă sau anjajați);
  2. Produsele să fie fabricate în România, dar cu materie primă din altă țară (așa cum se întâmplă în industria textilă);
  3. Produsele să fie fabricate în România, de către firme cu capital străin. Și aceștia contribuie la creșterea bugetului țării noastre.

 

Fii și tu parte din comunitate!

 

Dacă ești producător local sau furnizor de servicii la nivel local, ai un loc pe platformă! Te invităm să intri pe www.FabricatinRo.ro și să-ți adaugi acolo compania, pentru a apărea la loc de cinste lângă ceilalți ca tine.

Pe lângă promovare, proiectul își propune să creeze și o comunitate a producătorilor și antreprenorilor în care aceștia să-și ofere sprijin reciproc, pe mai multe planuri.

 

Cum poți sprijini și tu producătorii români

 

Desigur, cel mai mare sprijin este atunci când alegi produse sau servicii românești, în detrimentul celor din alte țări sau când renunți să-ți mai faci anumite cumpărături în hipermarket și te duci la magazinul de cartier.

Dar mai poți ajuta și în alte feluri! De exemplu, poți distribui acest articol pe rețelele de socializare, să audă și prietenii tăi de el sau, dacă știi producători și antreprenori locali, le poți vorbi despre inițiativă pentru a se înregistra și ei pe platformă.

Cele mai bune și mai de durată lucruri se fac tot timpul împreună, așa că hai să ajutăm împreună economia locală!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: