Se încarcă...
Companii Din Moldova

Companiile de succes din Moldova

Ziarul Finaciar a premiat pentru performanțe financiare din anul 2012 -2014 companiile de top din regiunea Moldovei.

O lista cu cele mai apreciate companii din Moldova

  1. Killer Suceava Moldova  – producator produse alimentare, traditionale si membru al Asociatiei Produs in Bucovina; Compania Killer a fost fondată în anul 1995, fiind o societate cu capital integral privat românesc care avea obiect principal de activitate prelucrarea cărnii şi producţia de semipreparate din carne. Plecând de la o capacitate de producţie de cca 500 kg/zi acoperită prin câteva sortimente, s-a ajuns la o producţie de cca 10 to/zi, diversificând şi acoperind întreaga gamă de produse preparate din carne.
  2. Electric Plus Bacău Moldova-productie si montaj tamplarie PVC. In anul 1995 se infiinteaza firma Electric Plus SRL, ajungand in prezent una din cele mai mari firme de profil din tara. Activitatea principala, la momentul infiintarii, era instalarea de sisteme de alarmă si supraveghere şi interfoane, dar concomitent a început şi producţia de jaluzele şi rulouri pentru ferestre. In anul 1998 Electric Plus isi face intrarea pe piata GSM, iar din anul 2003 a inceput productia de usi si ferestre din tamplarie PVC.
  3. Vanbet Vaslui Moldova- productie oua de consum; Firma a început activitatea în anul 2001 desfășurându-și activitatea în prezent în județele Vaslui și Galați. Astfel în judetul Galați societatea deține o fermă de găini pentru oua consum și o fermă de creștere a puilor de carne atât pentru abatorizare cât și pentru consumul intern.
  4. Dedeman Bacau – magazin bricolaj; Firma românească Dedeman a fost la început un magazin de 16 metri pătrați și a ajuns la 8.000 de metri pătrați și vinde 40.000 de articole. FabricatinRO.ro consideră că acesta este o poveste de antreprenoriat ce ar fi demnă de predat în facultăți. Este o firmă dintre puținele cu capital 100% românesc, o firmă care oferă locuri de muncă la peste 8.000 de persoane, sunt câteva familii fericite că sunt cel puțin un membru al familiei nu a fost nevoit să plece din țară pentru un loc de muncă.
  5. Aerostar Bacau -industria pentru aviatie si aparare; Este o fabrică de avioane, înființată în anul 1953 la Bacău. Compania activează în domeniul reparării și modernizării avioanelor militare, fabricării și reparării de echipamente militare terestre.
  6. Mairon Galati  –  productie, procesare si distributie produse metalurgice; MAIRON GALATI S.A. a fost infiintata in 1994 si are ca obiect principal de activitate stocarea, distributia si procesarea de produse metalurgice.
  7. Safir Vaslui Moldova-procesare si distributie carne de pui; Compania SAFIR a luat naştere pe 26 septembrie 1991 în localitatea Văleni, judeţul Vaslui, ca afacere de familie a lui Ghiorghi SAFIR, dintr-un darac şi o moară şi a evoluat în mod surprinzător către un grup de firme ce include în prezent: un modern abator de păsări, ferme proprii de creştere a puilor, o fabrică de făinuri proteice şi un sistem propriu de distribuţie a produselor pe întreg teritoriul României.
  8. Popasu Trebes Bacau -comert cu cereale;
  9. Rom Trading Company Iasi -producator de carne de pasare.

Daca ti-a placut acest articol despre companii din Moldova cu un real succes in lumea afacerilor, descopera aici mai multe povesti ale anteprenorilor romani.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: