Avantajele homeopatiei, explicate de dr. Irina Firuti

 

Acceptata ca metoda de tratament în întreaga lume, homeopatia reprezinta în momentul de fata o alegere frecventa pentru remedierea diverselor afecțiuni. Cunoscuta și practicata încă din cele mai vechi timpuri, homeopatia este în momentul de fata inclusa și în programe de învățământ universitar.

Ca metoda de tratament, este recunoscuta și acreditata atât în Romania, cât și în străinătate. Domeniul este într-o continua dezvoltare, astfel dr. Irina Firuti ofera ca alternativă medicina naturistă și remediile homeopate pentru stimularea capacității de auto vindecare a organismului și promovarea unei stări bune a sănătății.

Ce avantaje aduc tratamentele homeopate? La aceasta întrebare răspunsurile sunt multiple, drept pentru care dr. Irina Firuti – specialist recunoscut la nivel național în domeniul homeopatiei – ne oferă câteva răspunsuri.

De fiecare data când starea de sănătate devine una precara și medicina alopata prescrie rețete și tratamente medicamentoase specifice, exista riscul contraindicațiilor, în funcție de alergiile, intolerantele sau incompatibilitățile unei medicații cu condiția bolnavului. Principalul avantaj al remediilor homeopate devine astfel siguranța tratamentului, întrucât toate ingredientele sunt 100% naturale.

O astfel de alternativa devine astfel accesibila pentru orice categorie de vârstă, pentru orice afecțiune sau boala, întrucât ingredientele naturale conținute în diverse proporții acționează în sensul stimulării mecanismelor de apărare și reglaj ale organismului. Calea de vindecare devine astfel una naturala și nu forțată, vizând o stare generala buna a sănătății.

Toxicitatea redusa pentru organism este un alt avantaj adus de tratamentele homeopate: soluțiile diluate sunt sigure și nu conțin substanțe dăunătoare, ci doar ingrediente naturale. Devin astfel potrivite atât pentru copii cât și pentru vârstnici, pentru adulți, adolescenți sau chiar pentru femei însărcinate, neavând contraindicații.

Inexistenta reacțiilor adverse de orice tip recomanda astfel tratamentele homeopate, alături de ușurința de administrare și lipsa de toxicitate. Contrar percepției generale conform căreia tratamentele naturiste sunt de obicei mai costisitoare, situația în cazul medicației homeopate sta exact invers. În majoritatea cazurilor aceste remedii naturiste sunt mai accesibile, comparativ cu tratamentele prescrise în cadrul medicinei alopate.

Un alt avantaj oferit de homeopatie este faptul ca efectul terapeutic este unul complex. Acțiunea de vindecare este exercitata asupra întregului organism, pentru a promova o stare generala buna a sănătății. Stimulând capacitatea proprie a corpului de a-și regla și gestiona funcțiile și rezistența, tratamentele homeopate îmbunătățesc starea pacientului atât pe plan fizic, cât și mental și emoțional.

Chiar și abordarea homeopata este una distincta fata de medicina tradiționala – după cum spune și dr. Irina Firuti, tratarea fiecărui pacient se face individual, ținând cont de particularitățile specifice. Unele persoane au o predispoziție genetica pentru anumite afecțiuni, altele au dobândit-o pe parcurs, existând de asemenea și o serie de caracteristici emoționale, mentale și fizice de care trebuie neaparat ținut cont.

Acțiunea remediilor homeopate este orientata nu doar spre tratarea simptomelor afecțiunii, ci pe înlăturarea și remedierea cauzelor care au declanșat-o, promovând o întărire a imunității și a capacității de lupta a organismului cu factorii externi potențial dăunători. Vindecarea se realizează astfel treptat, într-un mod non-invaziv, întregul corp căpătând forța de a lupta contra afecțiunilor.

O alternativa terapeutica avantajoasa, ce nu prezintă contraindicații și este potrivita în orice situație, fără a cauza un răspuns negativ din partea organismului, homeopatia devine astfel o practica tot mai căutată pentru remedierea diverselor probleme de sănătate, pe cale naturală.

 

Sursă poza [wpsm_button color=”orange” size=”small” link=”https://www.sursadesanatate.ro/stiri-homeopatie” icon=”none” target=”_blank” rel=”nofollow”]aici[/wpsm_button]

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: