Se încarcă...
Factoring Omnicredit

Factoring: Soluția pentru eliminarea problemelor cu perioadele de scadență lungă

Perioadele de scadență lungi reprezintă o problemă? Iată cum poți scăpa complet de ele prin factoring.

Orice afacere mică sau la început de drum are nevoie de un flux permanent de cash care să îi asigure buna funcționare, ceea ce înseamnă că orice zi de întârziere în încasarea câștigurilor poate destabiliza complet activitatea pe plan intern și extern. Pentru firmele care eliberează facturi în schimbul serviciilor oferite, cea mai mare problemă o reprezintă termenele de scadență prea mari între momentul emiterii și cel al încasării banilor care poate ajunge și până la 120 de zile. Eliminarea acestui impediment ar putea crea oportunități nenumărate de dezvoltare pentru micii antreprenori, motiv pentru care factoringul din Romania devine o soluție de finanțare din ce în ce mai accesată!

Ce este factoringul

Factoringul reprezintă o soluție simplă și rapidă prin care microîntreprinderile și întreprinderile mici pot obține un aport de flux de numerar transformând facturile emise cu încasare la termen în lichidități imediate. Cu alte cuvinte, factoringul este o soluție modernă de finanțare cu ajutorul căreia perioadele de scadență prea mari pot fi eliminate în vederea exploatării veniturilor atunci când sunt obținute, fără a mai exista acea discrepanță greu de gestionat dintre momentul emiterii și cel al încasării.

Acest lucru este posibil prin implicarea factorului, o instituție financiară, în relația dintre companie și client. Acesta se angajează să cumpere facturile la termen și să ofere imediat către companie, aderent în acest caz, suma aferentă acestora, în baza unui comision de aproximativ 3% din suma implicată. Ulterior, clientul, numit debitor, va fi notificat cu privire la faptul că, la expirarea scadenței, va trebui să facă plata direct în contul factorului, fără ca acest lucru să implice costuri suplimentare sau afectarea nivelului de îndatorare al firmei aderente.

Cum poate ajuta factoringul afacerea ta

Spre deosebire de un împrumut clasic, factoringul te ajută să intri mai rapid în posesia propriilor câștiguri blocate în facturi la termen, fără să te îndatorezi. Asta înseamnă că în schimbul unui comision modic obții sumele câștigate în câteva zile de la emiterea facturilor astfel încât să poți rula banii necesari pentru susținerea activității, plata angajaților și a furnizorilor, pentru utilități și alte plăți urgente, 100% online, fără costuri ascunse.

Cum poți implementa serviciul de factoring

Dacă îți dorești să beneficiezi de avantajele pe care factoringul le aduce afacerii tale, tot ce trebuie să faci este să alegi o instituție de încredere și să depui o cerere de finanțare online, oferind datele personale și pe cele ale companiei solicitate. Analiza acesteia durează, de regulă, câteva ore, după care vei primi rezoluția de finanțare și, odată cu aceasta, dacă răspunsul este pozitiv, plata primelor facturi. Contractul se semnează online și se transmite automat și notificarea de cesiune către debitori în așa fel încât banii să circule constant între cele trei părți implicate.

Cum alegi serviciul de factoring potrivit afacerii tale

În prezent, în România sunt puține instituții financiare sau IFN-uri care oferă astfel de servicii de finanțare, motiv pentru care este necesar să analizezi în detaliu oferta fiecăreia dintre acestea pentru a te asigura că iei decizia corectă. Omnicredit este prima platformă fintech de microfinanțare din România care a luat naștere din dorința de a soluționa problemele cu care persoanele juridice se confruntă în sistemul bancar clasic.

 

Intră în posesia sumelor câștigate în urma serviciilor prestate la doar câteva zile de la emiterea facturii, fără ca perioada de scadență să mai reprezinte o problemă, cu ajutorul serviciilor de factoring oferite de Omnicredit. Cu doar câteva click-uri obții aprobarea de finanțare și ajutorul financiar de care ai nevoie fără să afectezi gradul de îndatorrare al firmei tale.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: