Se încarcă...
Lapte De Măgăriță

Tu știai aceste 3 lucruri surprinzătoare despre laptele de măgăriță?

Am scris atât de multe articole despre laptele de măgăriță pe acest blog, încât poți găsi aici aproape tot ce ți-ai putea dori să știi despre compoziția lui chimică, beneficiile sale și cum să ții o cură eficientă. Dar, datorită partenerilor noștri care ne stimulează interesul și dragostei pe care o purtăm acestui aliment deosebit, suntem departe de a epuiza subiectul și de data aceasta îți propunem spre discuție o temă, spunem noi, interesantă: curiozități despre laptele de măgăriță. Așadar, știai că…

Piața laptelui de măgăriță este una valoroasă?

În anul 2021 piața laptelui de măgăriță a fost evaluată la 23.3 milioane de dolari americani. Se previzionează că între anii 2022 și 2028 valoarea pieței laptelui de măgăriță va crește cu aproape 10%, în special datorită interesului sporit față de produsele de îngrijire personală în producția cărora se folosește laptele de măgăriță, în special în țări precum Marea Britanie și Germania.

La nivel global, cele mai importante companii specializate în producția, distribuția și comercializarea laptelui de măgăriță sunt: Hellenic Asinus Farms, Stephenson Group Ltd, Dolphin IBA, Asinus Atlanticus S.A., Donna Tina Farm, Eurolactis Italia Srl, Golden Donkeys Farm, The Donkey Dairy PTY LTD, The White Sea & Baltic Company Limited și Vro Enterprises.

Continentul unde se consumă cel mai mult lapte de măgăriță este Europa, tot acolo unde se și produce cel mai mult, peste 35% din cantitatea produsă la nivel global.

Persoanele din țările asiatice devin din ce în ce mai interesate de beneficiile laptelui de măgăriță și avantajele pe care el le oferă atunci când este introdus în rutina zilnică de frumusețe sub diferite forme.

India caută noi metode de a încorpora laptele de măgăriță în produsele de îngrijire personală cu efecte anti-aging.

Cea mai mare țară producătoare de lapte de măgăriță din Asia este China care are o populație de aproximativ 8.7 milioane de animale.

Poți face brânză din lapte de măgăriță?

Laptele de măgăriță poate fi consumat în siguranță și de către sugarii care din anumite motive nu au acces la lapte matern. De asemenea, laptele de măgăriță este sărac în grăsimi și ajută la îmbunătățirea metabolismului corpului.

Laptele de măgăriță este utilizat în principal în producția anumitor tipuri de brânză și a ciocolatei, dar se consumă și crud, neprocesat, pe stomacul gol, dimineața. Există lapte de măgăriță premium care se deosebește de cel obișnuit prin faptul că este muls în perioada imediat următoare gestației.

Există un tip de brânză numită pule considerată o delicatesă, care se produce din lapte de măgăriță.

Consumul cărnii de măgar pe de altă parte, este considerat un subiect tabu în multe țări din lume, dar în Franța sau sau Belgia de exemplu această carne se consumă în mod frecvent și se folosește pentru prepararea unor mâncăruri tradiționale.

Se crede că laptele de măgăriță poate fi util pentru tratarea infecției de COVID-19?

În perioada pandemiei de COVID-19 consumul de lapte de măgăriță a crescut datorită conținutului să mare de vitamine, dar și abilității sale de a consolida sistemul imunitar. 

Nu există o bază științifică care se demonstreze că laptele de măgăriță ar fi util pentru tratarea infecției de COVID-19. De fapt, nu există nicio dovadă că consumul de orice tip de lapte poate vindeca sau trata boala. 

Dar pe de altă parte, pentru că laptele de măgăriță ajută la întărirea sistemului respirator, el poate avea efecte pozitive în încercarea de a trata boala. Bineînțeles, dacă crezi că te-ai infectat cu COVID-19, cel mai bine este să apelezi la un specialist pentru a beneficia de un tratament adecvat, însă poți să testezi în paralel și efectele unei cure cu lapte de măgăriță, mai ales că este vorba de un aliment natural, care nu are efecte adverse.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: