Se încarcă...
Picnic Cotnari - scofeturi moldovenesti

Picnic cu scofeturi moldovenești

Pensiunile și bucătarii sunt așteptați la cel mai important concurs gastronomic din Moldova la picnic cu scofeturi moldovenești, 6 decembrie 2017  la sediul Companiei Cotnari. Aici va fi desemnat bucătarul anului 2017 si pensiunea sau restaurantul cu cel mai bun meniu tradițional.  

Premiile sunt consistente, iar organizatorii și partenerii îi vor promova pe participanți la nivel național și local. Scopul acestui concurs este de a redescoperi valorile comune. Moștenirea gastronomică a regiunii noastre, talentul bucătarilor și profilul unităților turistice care promovează autenticul și gastrotomia locală.

Juriul pentru scofeturi moldovenești va fi asigurat de cea mai mare asociație a bucătarilor din România, Asociația Culturală Euro-Est Alternativ. Iulia Drăguț, Gigi Fedeleș și Lucian Smith și Liviu Huțanu.

Premierea câștigătorilor va avea loc în cadrul Galei Patrimoniului Gastronomic din Regiunea Nord-Est. Data de 6 decembrie 2017, de la sediul Companiei Cotnari. La Gală vor fi invitați reprezentanți ai educației, cercetării și inovării din regiune, producători locali, somelieri, chef bucătari, manageri de restaurante și pensiuni, asociații de promovare a turismului, industriei alimentare. Cu această ocazie, se va organiza și o conferință care va lansa participanților provocarea de a reflecta asupra atuurilor acestei regiuni. Ele merită a fi fructificate pentru dezvoltarea turismului gastronomic. Participarea se face pe bază de invitație.

Organizatori scofeturi moldoveneși: ADR Nord-Est, CEDNE și COTNARI. Parteneri mass-media: KANAL D, Burda România SA, Revista „Practic în Bucătărie”, TeleMoldova Iași, Radio Iași, TV Neamț, Realitatea Media Neamț, Crai Nou Suceava. Moderatori : Cristi Grețcu (fost membru în Trupa Divertis, actualmente somelier),  George Mihai (emisiunea „Țara în bucate”) si www.fabricatinro.ro

Noi, cei de la fabricat in Romania din anul 2014 descoperim producatori romani , scriem cu drag povesti romanesti despre produsele locale si suntem mandri ca facem acest lucru pentru Romania.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: