Se încarcă...
Produse Traditionale Romanesti Care Se Pun Pe Masa De Craciun

Produse tradiționale românești care se pun pe masa de Crăciun

HO HO HO a venit iar Crăciunul! Şi dacă tot am scăpat de postul aferent acestei sărbători, ne-am hotărât  deschidem apetitul cu produse tradiționale românești.

Cele mai populare produse tradiționale românești de Crăciun

După o perioadă în care ne-am curăţat corpul de toxine şi sufletul de păcate, se cuvine putem savura un festin la masa de Crăciun. Ne-am gândit noi de la această masă nu vor lipsi produsele tradiţionale româneştitobă, cârnaţi, caltaboş, şorici, sarmale, piftie, cozonac de la cuptorul moldovencei. Acestea sunt câteva dintre produsele ce trebuie puse pe masa de sărbătoare, produse ce îl au pe Ghiţă preparat de bază.

Noi, românii, suntem economi, mai ales când vine vorba de mâncare. Pentru preparatele enumerate mai sus folosim fiecare părticică a tradiţionalului porc tăiat la ignat – urechi, rinichi, limbă, muşchi, inimă, slănină, stomac, ficat. În ceea ce ne priveşte, nu suntem un popor pretenţios, ci mai degrabă pofticios!

O masă copioasă are antreu tobă, piftia şi şoriciul. Pentru a prepara aceste trei produse gospodina are nevoie de pricepere, oale mari şi vitejie în faţă facturii la gaze. Pentru aceste virtuţi va fi răsplătită cu un miros de preparate ce trezesc invidia vecinelor de scară şi publicitate neplătită ce o fac vedetă. Pentru digestiv recomandăm țuica de prune invechita 5 ani de la Slanic Muscel.

Meniul este completat cu răbdarea veterană a gospodinei în realizarea pretenţioşilor cârnaţi, caltaboşi şi sarmale. Fiecare are tehnică proprie de fabricare, materiale specifice folosite, dar au în comun răbdarea. Şi cum timpul trecut nu se mai întoarce, gospodina profită de fiecare minut şi cu ajutorul musculosului Ghiţă, reuşeşte câştige războiul cu număratul sarmalelor şi întinsul cârnaţilor la uscat. Muraturi asortate de la Camara Laurus este recomandarea noastră.

După muncă şi răsplată! Acestor felurite preparate le succede desertul mult aşteptat. Tradiţional fiind, gospodină trebuie lupte cu frământatul, coca crescândă, umplutură aromată, de dată această fără ajutorul lui Ghiţă. Aţi ghicit, este vorba de parfumaţii cozonaci de Crăciun, ce încoronează masă! Ei sunt cartea de vizită a mesei şi a gospodinei care abia aşteaptă audă:

Sărut mâna pentru masă

C-a fost bună şi gustoasă

    Şi bucătăreasă frumoasă!”

Acestea sunt câteva dintre bucatele româneşti ce sunt întâlnite pe mesele tradiţionale româneşti ale Crăciunului, produse gustoase ce sunt făcute în propria casă de masterchefii familiei.

Fie sunteţi gospodine frumoase sau musafiri degustători ai bucatelor româneşti, noi  dorim un Crăciun fericit şi o masă îmbelşugată!

Alegeţi de sărbători produsele fabricate în România! Iar dacă aveți nevoie de inspirație, vă invităm în magazinul cu produse tradiționale din carne de porc de unde să vă aprovizionați.

îți recomandăm si palinca de la Distileriile Tomșani.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: