Lapte de măgăriță – beneficii

Lapte de măgăriță, unul din cele mai prețioase produse lactate existente pe piața românească și internațională? El este foarte bogat în nutrienți, iar formula sa foarte apropiată de laptele matern îl face ușor de digerat. El conține vitaminele A, B1, B2, B6, C, D, E și o concentrație mare de acizi grași, Omega 3 și Omega 6, care ajută corpul să lupte împotriva infecțiilor, lubrifiază articulațiile, reglează tensiunea arterială și cresc puterea de concentrare.

Dar ca orice lucru valoros, laptele de măgăriță nu este încă un produs comun pe piață și producători de încredere care să comercializeze lapte de înaltă calitate, având în vedere că obligatoriu trebuie consumat crud, nu se găsesc la tot pasul. Însă de pe platforma FabricatînRo, cei interesați de laptele de măgăriță pot lua legătura direct cu Ferma Măgărițelor, o companie producătoare de lapte de măgăriță cu renume în domeniul său de activitate.

Câteva cuvinte despre Ferma măgărițelor

Ferma măgărițelor este o companie din județul Bihor, producătoare de lapte de măgăriță de o calitate premium. Acest lapte este comercializat crud datorită faptului că prin fierbere își pierde proprietățile nutritive, iar pentru a fi considerat un produs premium trebuie muls exclusiv de la măgărițe aflate în primele trei luni de lactație.

Un astfel de produs ca cel pus la dispoziție de Ferma magarițelor este unic pe piața românească. El se poate obține doar în anumite perioade ale anului și nu este comercializat și de alte companii.

Ferma Măgărițelor poate fi contactată prin intermediul paginii sale de pe platforma FabricatînRo, direct pe site-ul oficial fermamagarițelor.ro, rețele sociale ca de exemplu pagina de Facebook Lapte Premium de magarita sau la numărul de telefon 0755 332 219.

Puteți comanda online de le platforma noastră urmatoarele produse

  1. Lapte de măgăriță crud – Flacon 500 ml
  2. Lapte de măgăriță crud – Sticlă 250 ml
  3. Lapte de măgăriță premium – Sticlă 250 ml
  4. Lapte de măgăriță crud -Sticlă 500 ml

Laptele de măgăriță în istorie și beneficiile sale

Câinele este cu siguranță cel mai bun prieten al omului, dar și măgarul a fost dintotdeauna un animal de nădejde. În Egiptul Antic măgarii erau folosiți ca animale de povară. Pe valea râului Nil existau măgari domesticiți încă din anul 4000 î.e.n.

În secolul V î.e.n Hippocrate, considerat părintele medicinei, recomanda laptele de măgăriță ca tratament împotriva otrăvurilor, pentru vindecarea rănilor sau ca medicament pentru bolile de ficat. Iar câteva secole mai târziu, Plinius cel Bătrân îi lăuda proprietățile ca leac împotriva febrei sau tusei și pentru vindecarea anemiei și slăbiciunii generale din întregul corp.

Laptele de măgăriță este cunoscut din bătrâni ca tratament natural împotriva tusei convulsive, denumită în popor și tuse măgărească.  Se considera că nu poate fi vindecată altfel decât cu laptele acestui mamifer.

Proprietățile laptelui de măgăriță pentru sănătate se datorează formulei sale aparte. El conține lizozim, o enzimă cu un puternic efect antibacterian și antiviral. Enzima are rol de antibiotic natural, care se regăsește și în laptele matern.

Studiile de specialitate au demonstrat că acest lapte este tolerat și de cei cu intoleranță la laptele de vacă. El ajută la recuperarea retardului de creștere generat de malabsorbția nutrienților. Laptele are un conținut de 46 de ori mai mare de vitamina C și de patru ori mai mult fier. El este extrem de eficient pentru persoanele cu un sistem imunitar deficitar.

Noi, cei de la fabricat in Romania din anul 2014 descoperim producatori romani , scriem cu drag povesti romanesti despre produsele locale si suntem mandri ca facem acest lucru pentru Romania.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: