Se încarcă...
Ești Din Cluj și Cauți O Sursă De încredere De Lapte De Măgăriță Yha îți Stă La Dispoziție 01

Ești din Cluj și cauți o sursă de încredere de lapte de măgăriță? YHA îți stă la dispoziție!

Curele cu lapte de măgăriță sunt un subiect la modă în rândul persoanelor pasionate de nutriție, chiar dacă astfel de practici alimentare există de mai bine de două mii de ani. Datorită beneficiilor sale nutriționale însă, multe știute încă din Antichitate, dar demonstrate în Epoca Modernă, atenția entuziaștilor s-a îndreptat acum mai mult ca oricând către laptele de măgăriță. 

Câteva lucruri despre măgari și măgărițe

Măgarii sunt membri ai familiei Ecvidee, o familie care îi include și pe cai și pe zebre. Există diferite rase de măgari domesticite la nivel global și crescute ori ca animale de tracțiune, ori pentru laptele lor prețios.

Laptele de măgăriță este consumat de oameni din diverse motive, fie pentru menținerea unui stil de viață sănătos, fie pentru a îmbunătăți aspectul pielii. În comparație cu alte animale de lapte precum capra, vaca, cămila, bivolul și chiar și oaia, laptele de măgăriță are o formulă chimică foarte similară cu cea a laptelui matern uman. De asemenea, un alt detaliu interesant despre laptele de măgăriță este faptul că în secolul al XIX-lea era des folosit ca hrană pentru sugarii orfani, practică respectată încă și acum, în Italia.

Ce cantitate de lapte produce o măgăriță? Măgărițele produc doar aproximativ 4 căni de lapte pe zi, adică aproximativ un litru, motiv pentru care laptele de măgăriță este un produs atât de rar pe piață. 

Pe de altă parte, cei care caută lapte de magariță Cluj sunt niște norocoși deoarece pot cumpăra lapte de măgăriță crud, proaspăt muls, de la ferma locală de măgărițe YHA.

Până în prezent nu s-a descoperit niciun dezavantaj al laptelui de măgăriță, în afară de disponibilitatea lui foarte limitată și implicit prețul lui mai mare decât cel al altor tipuri de lapte. 

Cele mai importante beneficii ale laptelui de măgăriță

Din cele mai vechi timpuri, laptele de măgăriță a fost consumat de oameni în primul rând pentru proprietățile sale terapeutice care includ tratamentul bronșitei, astmului, durerilor articulare, afecțiunilor gastrice etc. Astăzi, în multe țări din Europa și Asia, laptele de măgăriță se folosește și în produse de îngrijire personală, recunoscut fiind ca ingredient activ pentru restructurarea pielii.

Beneficiile nutriționale ale laptelui de măgăriță

Așa cum am menționat și mai sus, laptele de măgăriță are o valoare nutritivă similară cu cea a laptelui uman. Proteina din zer prezentă în laptele de măgăriță se găsește în cantități mai mari la laptele de măgăriță spre deosebire de alte tipuri de lapte, la fel ca și acizii grași nesaturați, în special acizii linoleici. Pe de altă parte, laptele de măgăriță are un conținut scăzut de grăsimi și colesterol și este bogat în calciu și seleniu.

Laptele de măgăriță are și extraordinare proprietăți antioxidante. El scade procesul de îmbătrânire și este bogat în substanțe care stimulează imunitatea. Experții spun că laptele de măgăriță are diverse proprietăți medicinale, care sunt benefice pentru organism. Încă Antichitate Hipocrate îl recomanda pentru aproape orice boală, iar Papa Francisc obișnuia să-l consume în copilărie. 

Laptele de măgăriță este sărac în grăsimi și bogat în lactoză, dar și în vitamina A, B1, B2, B6, C, D și E, proteine, calciu, anti-alergeni, enzime antibacteriene și acizi grași esențiali.

Se spune despre laptele de măgăriță că poate reduce colesterolul și protejează împotriva infecțiilor intestinale, afecțiunilor respiratorii precum bronșita, astmul și chiar tusea convulsivă. El conține aminoacizi esențiali, care, în mod surprinzător, se potrivesc corpului uman și sunt benefici pentru sugari, deoarece promovează creșterea oaselor.

Un înlocuitor perfect pentru laptele uman

În mod natural, fiecare mamifer, după ce dă naștere puilor săi, produce lapte, pentru a-și hrăni bebelușii și a le asigura dezvoltarea. Același lucru este valabil și pentru oameni. Cel mai bun lapte pentru un sugar este bineînțeles cel al mamei sale. Dar când aceasta nu i-l poate oferi, conform studiilor, a doua cea mai bună variantă o reprezintă laptele de măgăriță.

La alegerea unei alternative la laptele uman pentru dieta unui sugar trebuie să se ia în considerare siguranța, toleranța, disponibilitatea, gustul, componenta nutrițională și calitatea. Laptele de măgăriță este extraordinar din toate aceste puncte de vedere, în special în ceea ce privește componenta sa nutritivă, hipoalergenicitatea și compoziția proteică. Și în cazurile de deficit de calciu, laptele de măgăriță joacă un rol semnificativ, întrucât cercetătorii au confirmat faptul că este o bună sursă de calciu. Datorită asemănărilor dintre laptele de măgăriță și cel uman, primul nu este considerat doar un super aliment, ci și un cocktail natural pentru sănătate.

Un elixir prețios pentru piele

Laptele de măgăriță este cunoscut drept „elixirul natural al tinereții”. El conține ingrediente foarte bune pentru piele, cum ar fi vitaminele A, D și C, dar și proteine și acizi grași. Cu alte cuvinte, formula chimică a laptelui de măgăriță este combinația perfectă de nutrienți pentru piele din diverse motive.

Retinolul este derivat din vitamina A, o vitamină cunoscută pentru capacitatea sa de a încuraja refacerea celulelor pielii și de a o face să pară mai tânără. Vitamina A nu provoacă iritații la nivelul pielii și conține o cantitate mare de antioxidanți. De aceea, se poate spune că reînnoirea celulelor pielii este una dintre funcțiile principale ale laptelui de măgăriță.

Pe deasupra, laptele de măgăriță conține și vitamina D, cunoscută ca una dintre cele mai importante vitamine pentru piele și, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, alături de vitamina A este de asemenea utilă în încetinirea procesului de îmbătrânirii a pielii. Există diverse studii care sugerează faptul că vitamina D este bună împotriva bolilor inflamatorii cum ar fi eczema, acneea și chiar acneea rozacee. 

Laptele de măgăriță mai conține și vitamina C, care aduce beneficii tuturor tipurilor de piele, după cum spun dermatologii și experții. Experții spun că laptele de măgăriță are de 60 de ori mai multă vitamina C decât laptele de vaca. Vitamina C ajută la îmbunătățirea producției de colagen la nivelul pielii și chiar ajută la combaterea radicalilor liberi, menținând o textură uniformă a pielii.

Cleopatra s-a încrezut cu totul în laptele de măgăriță pentru a-și păstra frumusețea ei fără cusur, introducând laptele de măgăriță în rutina sa zilnică de frumusețe.

Laptele de măgăriță menține pielea hidratată, atenuează roșeața și previne iritațiile. El ajută la gestionarea problemelor pielii și redă fermitatea pielii lăsate. 

Laptele de măgăriță ține la distanță toți virușii

Vrei să te ferești de agenții patogeni care îți pot afecta sănătatea? Atunci bea lapte de măgăriță! Încărcat cu vitamine, minerale și proteine, cu puține grăsimi și cu o cantitate mare de vitamina D, laptele de măgăriță ajută la creșterea imunității. Acest tip de lapte are cantități mai mici de cazeină și cantități mari de proteine din zer care au proprietăți antimicrobiene și ajută la reducerea populațiilor de bacterii rele și ale virusurilor. Laptele de măgăriță conține chiar și lactoză, care ajută organismul să absoarbă o cantitate mai mare de calciu și contribuie la menținerea sănătății oaselor. 

Laptele de măgăriță poate fi consumat chiar și de către persoanele cu intoleranță la lactoză!

În ultimii ani laptelui de măgăriță i s-a atribuit multă importanță datorită proprietăților sale și datorită asemănărilor dintre el și laptele uman. Palatabilitatea și toleranța excelente se numără și ele în categoria: lapte de magarita beneficii, spre deosebire de laptele de capră care nu este la fel de ușor de acceptat de majoritatea persoanelor. Într-un fel, acest lucru poate contribui la explicarea proprietăților antialergice ale laptelui de măgăriță și a ușurinței cu care el poate fi digerat de organism.

Reține și aceste lucruri despre laptele de măgăriță!

Laptele de măgăriță se folosește des în industria cosmetică. De fapt, dacă obișnuiești să folosești produse profesionale de îngrijire a pielii, sunt șanse mari să găsești lapte de măgăriță folosit ca ingredient în rețetele unora dintre ele. Cu alte cuvinte, laptele de măgăriță nu este doar o băutură extraordinară, ci și un ingredient perfect pentru cremele hidratante și săpunuri. Pe de altă parte, laptele de măgăriță este cel mai bun consumat crud, proaspăt, pe stomacul gol, dimineața.

Cat lapte de magarita se bea pe zi? Nu foarte mult. O cană consumată dimineața, pe stomacul gol, ar trebui să fie mai mult decât suficientă!

Experții spun că laptele de măgăriță are capacitatea de a reține apa, ceea ce îl face un excelent hidratant. Câteva proteine din lapte acționează ca antioxidanți care protejează celulele de deteriorarea oxidativă, deteriorare accelerată și de expunerea prelungită la soare. Așadar, dacă obișnuiești să petreci mult timp în aer liber, mai ales vara, în zilele toride, consumă lapte de măgăriță pentru beneficiile sale anti-îmbătrânire!

Laptele de măgăriță este supranumit „aliment farmaceutic” tradițional, deoarece are toți nutrienții și vitaminele necesare pentru dezvoltarea corectă a copiilor și menținerea sănătății lor. Poate că îți sună ca un „moft”, dar întotdeauna au existat persoane care consumă în mod regulat lapte de măgăriță pentru a-și proteja sănătatea, dar și pentru a se menține energice și tinere.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: