Site logo
Delicii Pascale Tradiționale Cu Miez Nucă Natural, Din România
Fabricat Separator

Delicii pascale tradiționale cu miez de nucă natural, din România

Paștele – cea mai importantă sărbătoare din calendarul Ortodox – se apropie cu pași mărunți și este timpul să ne pregătim. De Paște, majoritatea românilor preferă să-și petreacă timpul alături de familie și prieteni apropiați, în jurul mesei, ciocnind ouă și pahare de vin și savurând bucate alese. În această perioadă, pe mesele festive un rol important îl joacă nu numai preparatele tradiționale din carne de miel, ci și gustările și deserturile, mai ales delicatesele cu miez nuca, preparate după rețete vechi, moștenite din generație în generație. 

Miezul de nucă este unul dintre cele mai versatile ingrediente din cămara gospodinelor din România atunci când vine vorba de dulciuri. Bogat în nutrienți și cu un gust distinct, miezul de nucă poate fi utilizat într-o mare varietate de prăjituri tradiționale, dar și deserturi inovative, inspirate din bucătăria internațional. În continuare vom explora câteva dintre cele mai apreciate bunătăți cu miez de nucă ce nu trebuie să lipsească de pe mesele de Paște.

Cozonac cu miez nuca

Cozonacul este un desert tradițional de Paște, nu doar în România, ci și în alte țări care cinstesc această sărbătoare. De exemplu, în Italia se mănâncă mult panettone care nu este altceva decât un cozonac cu o formă mai deosebită și un nume exotic. Iar italienii nu sunt nici pe departe singurii gurmanzi de peste hotarele țării noastre care știu să facă cozonac. În altă ordine de idei, preferatul românilor este cozonacul cu nucă. Adăugarea miezului de nucă în rețeta de cozonac îi conferă acestui desert o aromă bogată și o textură crocantă. Rețeta clasică de cozonac poate fi îmbogățită cu un amestec de miez de nucă, zahăr, scorțișoară și stafide, pentru a crea o explozie de arome pascale.

Pasca cu miez de nucă

Pasca este un alt desert tradițional de Paște, iar miezul de nucă poate fi folosit pentru a realiza o umplutură delicioasă și hrănitoare. Pentru cel mai apreciat cheesecake românesc, adaugă în compoziția cu brânză de vaci, ouă, zahăr și esență de vanilie, miez de nucă pentru a oferi o notă aparte acestui prăjituri delicioase.

Cornulețe cu miez de nucă

Cornulețele sunt niște prăjiturele mici, cu o formă caracteristică, similară cu cea a unor mini croisanți, și cu diverse umpluturi. În general, cornulețele românești se umplu cu diferite tipuri de dulcețuri sau gemuri sau cu nucă din belșug, cacao și rom. În varianta cu miez de nucă, cornulețele au un miez aromat și foarte crocant, format dintr-un amestec de miez de nucă mărunțit, zahăr și esență de vanilie. Sunt absolut delicioase, relativ ușor de preparat în comparație cu croisanții, mai puțin costisitoare și singura lor problemă este aceea că nu te poți opri din mâncat până nu le termini pe toate.

Colaci cu miez nuca

Colacii sunt o altă delicatesă tradițională de Paște pe care o așteaptă cu multă nerăbdare mulți români, mai ales în zonele rurale. Aceste inele pufoase, din aluat dulce sunt umplute cu generozitate cu un amestec de nucă, zahăr și scorțișoară, precum cornulețele, sau unse cu miere naturală de albine și miez de nucă proaspăt tocat. Apoi se coc până devin aurii și crocante și se servesc cu ceai sau lapte, ori cu un pahar de vin, mai ales în timpul sărbătorilor de Paște.

Descoperă puterea naturii și cu siropul de brad! Bogat în substanțe benefice pentru sănătatea ta, acest elixir natural aduce multiple beneficii organismului tău. Folosit de secole pentru proprietățile sale terapeutice, siropul de brad este recunoscut pentru efectele sale de întărire a sistemului imunitar, de calmare a tusei și de stimulare a respirației. Adaugă o linguriță în ceaiul tău preferat pentru un plus de prospețime sau savurează-l simplu pentru a te bucura de aroma și beneficiile sale unice. Experimentează, află mai multe despre acest remediu natural,  sirop de brad și îmbunătățește-ți viața zi de zi!