Curtea Brâncoveană Producător De Carne De Pui și Curcan Naturală
Fabricat Separator

Curtea Brâncoveanească producător de carne de pui și curcan naturală

Carnea de curcan și cea de pui sunt două surse excelente de proteine. De asemenea, ele oferă corpului o mulțime de alți nutrienți de care are nevoie, cum ar fi: iod, fier, zinc, vitamine (în special B12) și acizi grași esențiali.

Pentru o dietă echilibrată, este bine să mănânci carne de curcan și carne de pui în fiecare săptămână, dar cel mai indicat este să alegi produse neprelucrate, cu un conținut potrivit de grăsime, gătite corespunzător, cu puțin ulei și condimente în cantități moderate și să respecți cantitatea recomandată de nutriționiști.

De ce este bună carnea de pui și curcan pentru sănătatea organismului?

Carnea de curcan și carnea de pui sunt surse foarte bune de proteine importante pentru creștere și dezvoltare, dar și de alți nutrienți valoroși ca de exemplu:

– iod care ajută corpul să producă hormoni tiroidieni;

– fier care contribuie la transportul oxigenului în tot corpul;

– zinc care ajută la susținerea sistemului imunitar și este util pentru o piele sănătoasă, pentru o creștere armonioasă în cazul copiilor și pentru sănătatea sistemului reproducător;

– vitamina B12 care ajută la susținerea sistemului nervos;

– omega 3 care susține sănătatea inimii și a creierului.

Consumă o cantitate portivită de carne de pui și de curcan!

Pentru mulți dintre noi pot părea confuze sfaturile legate de cantitatea potrivită de carne de curcan și carne de pui. Mulți nutriționiști recomandă aceste două tipuri de carne, dar în același timp își atenționează pacienții să nu consume prea mult. Și atunci, ca simplu consumator, nu poți să nu te întrebi: câtă carne de curcan și câtă carne de pui este suficientă și ce înseamnă prea mult?

Conform unor ghiduri de alimentație, un adult ar fi bine să consume între una și trei porții de carne slabă, carne de pasăre, pește, ouă, tofu, nuci, semințe și leguminoase zi de zi pentru a-și asigura necesarul de proteine. Femeilor însărcinate li se recomandă chiar mai mult, pentru a preveni carențele de fier și alți nutrienți necesari corpului. 

O porție standard de carne constă în:

– 65 de grame de carne roșie slabă, gătită, cum ar fi carnea de vită, miel, vițel, porc sau capră (echivalentul a 90–100 de grame de carne crudă);

– 80 de grame de carne de curcan sau carne de pui slabă, gatită (echivalentul a 100 de grame de carne crudă).

În ceea ce privește carnea roșie, moderația este cheia. Se pot consuma până la 455 de grame de carne slabă, gătită, pe săptămână, dar cu condiția de a limita consumul de carne procesată (cum ar fi șunca și slănină) pentru a evita unele dintre riscurile pentru sănătate asociate consumului de alimente procesate. În țările dezvoltate, mulți bărbați consumă prea multă carne roșie, în timp ce femeile și copiii tind să nu mănânce suficientă.

Modalități sănătoase de a găti carnea de curcan și pe cea de pui

Există atât de multe rețete gustoase pentru pregătirea cărnii de curcan sau de pui, încât, dacă îți place carnea în mod general, este imposibil să nu găsești un preparat pe care să-l consumi cu plăcere. Iar pentru a obține nu doar un preparat gustos, ci și sănătos, ține cont de aceste sfaturi:

– Alege o bucată slabă de carne de curcan sau de pui, de pulpă sau de piept și transform-o într-o friptură slabă, având grijă să nu exagerezi cu cantitatea de sare folosită ca să-i dai gust;

– Dacă ți-e poftă de carne mai uscată, în loc s-o prăjești, mai bine încearcă un grătar. Astfel vei consuma mai puțin ulei și porția ta de carne va fi mai dietetică;

– Fă o marinadă cu un conținut scăzut de grăsimi pentru a oferi cărnii tale de curcan sau de pui o aromă grozavă, dar și pentru a-i păstra valoarea nutrițională. Marinatele înmoaie carnea și o mențin umedă în timpul gătirii, făcând-o mai gustoasă;

– Când prăjești carnea de curcan sau carnea de pui, așeaz-o pe un suport metalic, deasupra tigăii, astfel încât grăsimea să se scurgă în tigaie;

– Când gătești Și când gătești la foc mic, tocănițe, ciorbe sau curry, încearcă să pui mai puțină carne de pasăre și mai multe legume.

Cum să gătești în siguranță carne de curcan și carne de pasăre?

Dacă gătești corect carnea pe care o consumi, atunci vei reuși să ucizi toate bacteriile și ceilalți patogeni care se pot regăsi în ea și pot fi periculoși pentru sănătate. Astfel, te vei putea proteja de toxiinfecții alimentare și vei putea servi familiei tale carne în siguranță.

Practicile de gătit sigure depind de tipul de carne sau de pasăre. Dar ca să fii 100% sigur, indiferent de ce fel de carne folosești, mai ales dacă ai de gând s-o servești și copiilor mici, poți găti carnea până la capăt, adică până când sucurile din mâncare curg limpede și nu există carne roz sau roșie în interiorul bucăților pe care le tai. Specialiștii recomandă pentru gătirea cărnii de pasăre, indiferent dacă este întreagă, bucăți, cu sau fără organe, o temperatură optimă de 74 de grade Celsius.

Cumpără responsabil carne de pui și curcan!

Producerea cărnii de pasăre de curte necesită un consum mare de ergie, apă și multe substanțe organice sau chimice, în funcție de tipul de carne, în comparație cu fructele, legumele și cerealele. Știai că o porție de carne de 150 de grame poate necesita peste 200 de litri de apă pentru a produce și presupune eliminarea în atmosferă a unei cantități de 5 kilograme de gaze cu efect de seră?

Există însă și lucruri pe care le poți face pentru a ajuta ca producția de carne de pasăre să se transforme într-un proces mai durabil și mai etic.

În primul rând poți achiziționa carne de pui și curcan proaspata naturala de la producători responsabili, care cresc păsările în condiții ecologice, reducând la maxim daunele produse mediului înconjurător.  

Așadar, verifică întotdeauna de unde provine carnea din farfuria ta înainte s-o consumi și investește cât poți de mult în păsări de curte. 

Alege producător locali, care pun în practică pășunatul în aer liber și în spațiu deschis pentru animale, în detrimentul celor care cresc păsările în șoproane și cuști de interior înghesuite.

Nu cumpăra carne procesată, ci crudă și gătește-o tu așa cum îți place. Procedânt astfel, familia ta și oaspeții la cină se vor bucura de o mâncare de calitate, iar mediul înconjurător îți va mulțumi.

Curtea Brâncovenească producător de carne de pui și curcan naturală

Curtea Brâncovenească este un producător român de încredere de carne naturală de pui și curcan. Acesta nu folosește îngrășăminte și pesticide pe bază de substanțe petrochimice. De aceea carnea de pasăre de la Curtea Brâncovenească este delicioasă și în primul rând, foarte sănătoasă, ideală chiar și pentru dieta copiilor mici.

Nu mai căuta în altă parte carne de pui si curcan fara conservanti Bucuresti, Iași, Brașov, Cluj sau oriunde te afli, pentru că produsele de la Curtea Brâncovenească ajung la tine acasă, în condiții optime de transport, în orice colț din România!

Așadar, bazează-te pe Curtea Brâncovenească în ceea ce privește carnea de pui și de curcan pe care o consumi și ai garanția unui aliment sănătos și gustos!