Site logo
Curtea Brâncovenească Producător De Carne De Pui și Curcan Naturală 10
Fabricat Separator

Beneficiile consumului de carne de pui și curcan

Există atât de multe credințe legate de dieta ideală încât uneori este chiar dificil să iei decizii. Unele dintre ele își au rădăcinile în practici nutriționale vechi sau se concentrează în jurul superalimentelor care se bucură din nou acum de multă apreciere din partea entuziaștilor.

Trăim într-o perioadă în care avem la îndemână o tonă de informații. Acum oricine poate să caute și și să citească despre orice aliment sau dietă de pe planetă, dar asta nu este neapărat util, ci mai degrabă copleșitor. Din acest motiv, uneori este chiar plăcut să ne întoarcem la origini și să ne simplificăm modul de gândire. Dacă ne întrebi pe noi, cea mai bună dietă este cea care se bazează în principal pe alimente naturale, sănătoase. Pe legume și fructe proaspete și carne de pui și de curcan de la păsări crescute responsabil, așa cum sunt cele de la Curtea Brâncovenească. 

Curtea Brâncovenească este un producător de carne de pui și curcan naturală pentru băcăniile și oamenii din București pe lângă faptul că iese în evidență în Constanța ca un magazin cu produse de înaltă calitate și un hotel remarcabil.

Principalele motive pentru care ar trebui să mănânci carne de pasăre

Puiul și curcanul, în special păsările crescute pe pășune, au o carne bogată în vitamine, minerale și proteine, un conținut scăzut de grăsimi și mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamațiilor, controlul tensiunii arteriale și îmbunătățirea dispoziției. Este incredibil de ușor să incluzi puiul într-o dietă echilibrată, chiar și una cu anumite restricții, cum ar fi o dietă cu un conținut scăzut de grăsimi pentru a ține sub control diabetul sau bolile de inimă.

Carnea de pui și cea de curcan pot fi integrate în aproape orice fel de mâncare, fie că ai în plan să-ți petreci ziua gătind ceva elaborat pentru a-ți impresiona oaspeții la cină, fie că ai nevoie doar de un aport mai consistent de proteine după un antrenament greu la sală. Deși, în mod normal, cei mai mulți dintre noi nu ne gândim la pui ca la o „carne potrivită la micul dejun”, dar la cât de versatilă este, se poate savura cu plăcere încă de dimineață, în funcție de felul cum o gătești. O salată cu piept de pui ori chiftele sau cârnații cu pui sau curcan sunt câteva din exemplele de bucate cu care te poți răsfăța de la prima oră. Pur și simplu, când vine vorba de carnea de pasăre crescută în curte, chiar nu există limite în ceea ce privește gătitul.

Poate că suntem puțin părtinitori, dar credem cu adevărat că păsările crescute la curte sunt o piatră de temelie a unei diete sănătoase și hrănitoare.

Multe proteine, vitamine și minerale, puține grăsimi

Un piept de pui de exemplu oferă aproximativ 50 de grame de proteine, iar în ceea ce privește caloriile, 80% din ele provin din proteine și doar 20% din grăsimi. Deoarece proteinele te ajută să-ți menții stomacul plin mai mult timp, consumul unei game variate de proteine sănătoase pe parcursul zilei scade șansele de a consuma alimente nesănătoase doar de dragul de a-ți umple burta cu ceva. De aceea, indiferent dacă vrei să-ți ții greutatea sub control sau pur și simplu dorești să urmezi o dietă sănătoasă și bazată pe alimente naturale, carnea de pui și cea de curcan bogate în proteine și cu conținut scăzut de grăsimi sunt o necesitate.

Un alt mare beneficiu al unei diete care include pui sau curcan crescut responsabil este faptul că ajută la dezvoltarea mușchilor și la întărirea oaselor. Proteinele sunt vitale pentru aceste două procese, iar carnea de pasăre 100% naturală este o sursă fantastică de proteine de calitate. 

Consumul adecvat de proteine este deosebit de important și dacă faci sport în mod regulat, deoarece ajută la refacerea muschilor după un antrenament intens. Asigură-te că respecți o dietă alimentară cât mai calitativă, bogată în proteine, fă exerciții fizice zi de zi și vei avea o sănătate de fier, mușchi tari și oase puternice.

Puiul contribuie și la reducerea colesterolului, deoarece are mai puține grăsimi saturate și mai puțin colesterol decât carnea roșie, iar puiul crescut responsabil conține niveluri mai ridicate de substanțe care ajută la reducerea inflamațiilor și detoxifierea organismului.

Puiul și curcanul îți oferă o stare de spirit mai bună

Există un motiv pentru care oamenii de demult spuneau: „lasă mâncarea să fie medicamentul tău”.

Uneori, când citești despre alimentele pe care le consumi, avantajele descrise în cărțile de specialitate sau articolele de pe internet poate că ți se par puțin prea miraculoase ca să fie adevărate.

Chiar poți să-ți îmbunătățești starea de spirit și memoria mâncând pui sau curcan? Sună nebunesc, nu? Dar chiar așa este! Dacă ai experimentat vreodată un val de fericire și confort după o masă copioasă cu carne de pui sau curcan de curte, la țară, să știi că senzația se datorează nu doar talentului extraordinar la gătit al bunicii tale, dar și triptofanului care se găsește în carnea de pasăre. Mulți asociază triptofanul cu curcanul, dar puiul este, de asemenea, foarte bogat în acest aminoacid important pentru organism. Triptofanul nu este produs în mod natural de organism, și de aceea trebuie obținut din alimentație pentru că este esențial în producerea de serotonină – o substanță chimică produsă de organism care are un efect semnificativ asupra memoriei și dispoziției.

Studiile au arătat că serotonina influențează aproape fiecare sistem din organism și este vitală pentru digestie, reglarea somnului și reducerea anxietății și depresiei. Includerea alimentelor bogate în triptofan în dietă este o modalitate excelentă și naturală de a te asigura că organismul tău primește suficient din acest aminoacid esențial, încât să producă cantități adecvate de serotonină.

Puține alte ingrediente sunt mai versatile decât carnea de pasăre

Există câteva alimente hrănitoare pe care știi că ar trebui să le consumi, dar dacă nu ai experiență în arta culinară, poate fi destul de dificil să-ți dai seama cum să le introduci în dieta ta de zi cu zi. 

Cu puiul pe de altă parte nu este așa! Și nici în ceea ce privește curcanul! Carnea de pasăre, mai ales cea naturală, este unul din cele mai versatile ingrediente de pe planetă. Ea este delicioasă și ca atare, dar și în supe, la salate sau în preparate mai complexe. Nu contează dacă ești un bucătar cu experiență sau doar un amator în ceea ce ține de bucătărie și treburi casnice, când folosești carnea de pasăre în rețetele tale, ai toate șansele să obții niște preparate delicioase. 

Puiul și curcanul sunt vedete la orice masă, fie că preferi să servești carne de pasăre rece, într-o salată aromată, deasupra unui pat de verdeață, sau într-o friptură la rotisor pentru servită cu garnitură de piure de cartofi și legume de casă. La pasărea de curte poți folosi la propriu fiecare bucată. Nu uita nici măcar de oase! Ele sunt ingredientul secret al oricărei supe memorabile.