Se încarcă...
Asat Jivu 2

ASAT JIVU – Porții de sănătate livrate din grădină direct acasă

ASAT JIVU, sau Asociația pentru Susținerea Agriculturii Țărănești Jivu, este un proiect inovativ care pune la dispoziția Timișorenilor și Lugojenilor legume proaspete, fructe, carne, ouă și brânzeturi, săptămână de săptămână.

Coșul cu legume bio este un proiect inițiat de Ioan Jivu, un crescător de legume din comuna Belinț, din județul Timiș. Pasionat dintodeauna de legumicultură, Ioan Jivu s-a apucat în anul 1994 să cultive cartofi, varză și ceapă pe bază de contract pe un teren de 10 hectare moștenit de soția sa, Elena. Apoi, profitând de o oportunitate de a trece la agricultura bio, harnicul agricultor și-a pus la treabă utilajele și pământul din posesie și a început să-și diversifice portofoliul. 

Ioan Jivu nu a primit niciun fel de suport financiar pentru proiectul său cu excepția subvenției, dar a învățat de la Asociața Cries ce trebuie să facă din punct de vedere logistic pentru a-și dezvolta mica afacere. Astfel, 120 de familii din Timișoara și Lugoj au ajuns să beneficieze o dată pe săptămână de coșul cu legume, fructe, ouă, carne și brânzeturi, toate produse din gospodăria ambițiosului antreprenor sau de către alți membrii din familia sa.

De ce să cumperi Coșul cu legume bio de la ASAT JIVU?

Chiar dacă de multe ori s-a întâmplat să vândă și sub prețul pieței, Ioan Jivu nu a mai schimbat prețurile produselor sale niciodată în ultimii cinci ani. În plus, în stabilirea tarifelor pentru fiecare nouă specie de fructe sau legume, gospodarul calculează costul investiției și urmărește să mai pună doar un adaos mic care să nu-l afecteze pe client, dar care să-l ajute să-și ducă afecerea mai departe.

Contractele cu clienții care doresc să beneficieze de Coșul cu legume bio de la ASAT JIVU se semnează în fiecare an în luna noiembrie și pentru un an întreg rămân neschimbate. Primii clienți care au luat parte la acest proiect au fost invitați de către Ioan Jivu în gospodăria sa pentru a vedea cu ochii lor ce și cum se porduce aici. Iar aceștia, mulțumiți de ceea ce au văzut și în primul rând de calitatea produselor primite, au recomandat și familiilor sau prietenilor lor Coșul cu legume de la Ioan Jivu. Astfel, peste 80% din cei care au ales să opteze pentru un stil de viață mai bun consumând produsele naturale ASAT JIVU au apelat la acest producător deoarece au auzit despre el de la clienții săi mai vechi.

Ce conține Coșul cu legume bio de la ASAT JIVU?

I se spune Coșul cu legume bio, dar în realitate pachetul livrat o dată pe săptămână de către Ioan Jivu clienților săi este mult mai complex decât atât. Pe lângă legume proaspete, de sezon, el mai are în compoziția sa și fructe, dar și ouă sau carne de pui provenite de la ferma zootehnică a lui Ioan Jivu sau brânză preparată în stâna cuscrului său. Astfel, se poate spune că cine comandă Coșul cu legume de la ASAT JIVU poate avea parte de o experiență culinară completă, savurând din plin gustul unor alimente de calitate, 100% naturale.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: