Pâine Cu Maia De La Panifcom 01
Fabricat Separator

11 motive pentru care toți cei care iubesc pâinea ar trebui să consume pâine cu maia

În general, în ochii nutriționiștilor și celor care promovează un stil de viață sănătos, pâinea și produsele din pâine au o reputație proastă. Dar pâinea nu este nici pe departe un aliment dăunător, mai ales dacă alegi produse de înaltă calitate, fabricate responsabil, de preferat cu maia. De fapt, există o mulțime de motive pentru care poți și chiar ar fi indicat să incluzi în dieta ta pâine sănătoasă, cu rețetă curată. 

Așadar, dacă iubești pâinea, iată 11 motive pentru care ar trebui să NU renunți la ea și să începi să consumi specialități fabricate cu maia. 

Pâinea cu maia este foarte sănătoasă și avantajele consumului produselor de panificație cu maia ar trebui promovate mai mult. Să faci pâine cu maia este o adevărată formă de artă, începând, cu prepararea acestui tip de agent de afânare 100% viu și natural, și continuând cu procesul de pregătire pentru coacere și coacerea în sine. 

Ba mai mult, chiar și pâinea albă, dacă este preparată cu maia, se transformă dintr-un păcat într-o plăcere nevinovată, de care te poți bucura fără regrete zi de zi! Pâinea albă preparată cu maia naturală este delicioasă și chiar sănătoasă!

Gustul pâinii cu maia este unul excepțional, cu totul și cu totul deosebit de cel al produselor de panificație fabricate cu alți agenți de creștere, lucru pentru care merită din plin să prepari maia și să te asiguri că ai mereu în frigider un borcan plin, gata de folosit ori de câte ori ai poftă de clătite, gogoși și, bineînțeles, pâine de casă. Am scris pe blogul Fabricat in RO chiar și un articol cuprinzător despre toți pașii necesari pentru a prepara o maia perfectă. Dar dacă nu ai timp de gătit, te poți bucura de toate avantajele pe care ți le poate oferi pâinea cu maia și dacă atunci când mergi la cumpărături alegi produsele partenerului nostru Panifcom.

De ce să mănânci pâine cu maia?

1. Este ușor de digerat

Atunci când consumi pâine cu maia, trupa de șoc formată din bacterii și drojdii începe să descompună amidonul care se găsește în cereale chiar înainte ca acesta să ajungă în stomac. Acest lucru se traduce prin mai puțină muncă de prestat din partea sistemului digestiv în general și o misiune mai ușoară pentru intestin în particular.

2. Are un indice glicemic mai mic

În comparație cu multe alte tipuri de pâine, aluatul cu maia are un indice glicemic mai mic deoarece, așa cum am spus și la punctul anterior, bacteriile și drojdiile din maia epuizează amidonul rău din pâine. Asta înseamnă că dacă consumi pâine cu maia, nivelul zahărului din sânge nu va crește la fel de mult ca atunci când ai mânca pâine crescută cu drojdie obișnuită.

3. Mai bună pentru persoanele sensibile la gluten

Pâinea cu maia necesită un timp mai mare de pregătire și de aceea o mare parte din glutenul proteic este deja descompus în aminoacizi înainte de consum. Să faci pâine cu maia implică multă muncă, dar la final îți satisfaci pe deplin pofta de o franzela albă pufoasă, chiar dacă suferi de o ușoară sensibilitate la gluten.

4. Mai mult „acid bun”

Lactobacillus este un tip de bacterie care se găsește în cantități mai mari în pâinea cu maia decât în alte tipuri de pâine și determină producția unei cantități mai mari de acid lactic. Acest lucru este important deoarece înseamnă că există mai puțin spațiu pentru acidul fitic, care poate fi destul de periculos pentru organism. Mai mult acid lactic înseamnă de asemenea o digestie mai bună și acces facil la mai multe minerale.

5. Mai multe bacterii sănătoase

Maiaua fermentează într-un mod care favorizează înmulțirea bacteriilor benefice pentru organism în pâine. Și astfel, raportul de bacterii bune crește atunci când mănânci această delicatesă.

6. Mai puțină drojdie

Culturile de bacterii sănătoase din pâinea cu maia lucrează în așa fel încât reduc populațiile de drojdie și astfel, probabilitatea de creștere excesivă a pâinii este substanțial mai mică.

7. Origini naturale

Maia obținută pe bază de făină integrală, este o maia foarte sănătoasă, un tip de drojdie sălbatică, plină de bacterii prietenoase cu organismul și cu o origine perfect „naturală”. Pentru mulți dintre noi pâinea cu maia pare un produs de panificație nou, dar în realitate este cel mai vechi tip de pâine dospită. În multe zone din Europa, cei cărora le pasă de sănătate consumă pâine cu maia în mod obișnuit, ca parte a unei diete echilibrate.

​8. Mai puțini conservanți

Pâinea cu maia conține acid acetic, care previne în mod natural dezvoltarea mucegaiului. El este motivul pentru care acest tip de pâine se conservă în mod natural, ceea ce înseamnă că nu sunt necesari conservanți artificiali și toxici pentru a face ca această pâine să reziste cât mai mult. Așadar, să știi că pâinea cu maia nu numai că este foarte gustoasă, dar se păstrează proaspătă și apetisantă pentru mult timp.

9. Combustibil bun

Chiar dacă este vorba de pâine albă cu maia, făcută exclusiv din grâu, fără alte boabe și semințe pline de minerale și vitamine ideale pentru organism, pâinea maia alimentează producția de bacterii bune în intestin – la fel ca inulina și oligozaharidele găsite în ceapă, praz, banane, usturoi, sparanghel și multe alte alimente 100% naturale.

10. Hrană pentru organism

Nu toate produsele de pe rafturile magazinelor și din alimentația noastră merită să se numească hrană. Dar pâinea cu maia este plină de vitamine și alți nutrienți importanți pentru organism, ceea ce o transformă într-un super aliment, de nelipsit în alimentația de zi cu zi. Pâinea cu maia conține cantități mici până la moderate de: fier, mangan, calciu, B1-B6, B12, acid folic, zinc, potasiu, tiamină, niacină, riboflavină, seleniu, fier, mangan, magneziu, fosfor și vitamina E. Ce cocktail grozav de nutrienți! În comparație cu alte tipuri de pâine mai sărace din punct de vedere nutritiv, pâinea cu maia este valoroasă pentru că maia ajută la menținerea multor dintre acești nutrienți care în mod normal dispar din pâine în timpul procesării. 

11. Gustul!

Poate că nu ne place să recunoaștem, dar trăim și ca să mâncăm, nu mâncăm doar să trăim. Iar când un aliment este și sănătos, dar și gustos, atunci de ce să nu profităm din plin de el? Pâinea cu maia are un gust grozav, pe lângă faptul că este o alternativă mai sănătoasă la celelalte tipuri de pâine. Ce i-ai putea cere mai mult?