CREMA HIDRATANTA HANDMADE MADUGALI

INGREDIENTE:
APA,
ULEI MACADAMIA, OLIVEM 1000, EXTRACT NALBA, ULEI CAPRILIS, ULEI ROSA MOSQUETA,
GLICERINA, CETEARYL ALCOHOL, MICROCARE CPB, ALANTOINA, VITAMINA E, ACID
HIALURONIC, EXTRACT LICORICE, PARFUM.

 

40 lei

Descriere

Proprietati:

Ulei
de Rosa Mosqueta

Arbustul sălbatic Rosa Mosqueta aparține familiei rosaceelor, este asemănător cu măceșul nostru, crește însă în Anzii
sud-americani. Are tulpină spinoasă și flori clolorate în
roz. După ofilirea și căderea florilor rămân fructele (măceșe)
de culoare roșie,
în interiorul cărora se găsesc semințele din care se
extrage acest ulei prețios.
Aparține aceleiași specii cu măceșul nostru însă acest soi
de Chile – sau Trandafir Chilian cum se mai numește, diferă prin concentrația în
compuși activi: carotenoide, vitamina E, K și F (acid linoleic și linolenic).

Uleiul de rosa mosqueta este recunoscut pentru
capacitatea
de ameliorare a cicatricilor rezultate după răni,
leziuni acneice sau operații chirurgicale. Aplicarea
regulată a acestui ulei stimulează procesul natural de
regenerare a pielii, producerea de colagen și elastină, refacerea membranei
celulare, estomparea ridurilor și refermizarea pielii.

§
regenerator, favorizează
reînnoirea țesutului cutanat

§
cicatrizant, recunoscut
pentru îmbunătățirea aspectului și texturii pielii,
stimulează refacerea epidermei

§
antirid, atenuează
ridurile și netezește ridurile superficiale

§
anti-age și antioxidant,
întârzie îmbătrânirea pielii și reduce efectele de photoaging (foto-îmbătrânire)

§
îmbunătățește fermitatea
pielii, redă suplețea,elasticitatea și tonusul țesutului cutanat

§
emolient și protector al
barierei hidrolipidice a pielii

Ulei caprilis

 

Caprilis sau uleiul de
cocos fracționat este un emolient non-gras, foarte ușor, penetrant și foarte
stabil. Este versatil, se poate include în felurite preparate cosmetice, este potrivit și pentru tenul
mixt, gras sau problematic, nu astupă porii și este extrem de plăcut pe piele.

§
are o textură foarte
ușoară și mătăsoasă

§
se simte extrem de
plăcut pe piele

§
este incolor, are miros
neutru și este fluid la temperatura camerei

§
este potrivit pentru
toate tipurile de ten

§
îmbunătățește penetrarea
substanțelor active în piele

§
nu astupă porii, nu
formează un strat gras pe piele, nu este comedogen

§
spre deosebire de uleiul
de cocos, nu își schimbă vâscozitatea la variațiuni de temperatură

§
se emulsifică ușor

§
este foarte stabil
oxidativ, suportă încălzirea

§
lasă luciu minim pe
piele, un aspect satinat

§
este obținut exclusiv
din ulei de cocos, fără ulei de palmier sau rapiță

 

 

Extract de licorice

Extractul este un activ complex cu utilitate în aplicațiile
cosmetice ce au în vizor un efect antiinflamator forte, antibacterian și
regenerator.

Planta din care se obține extractul este una dintre cele 50 de ierburi
fundamentale ale medicinei tradiționale chinezești. Este apreciată și utilizată
deopotrivă de medicina tradițională Arabă, Greacă (Unani), Japoneză sau
Vietnameză.

§
antiinflamator forte

§
antialergic

§
antibacterian

§
regenerator cutanat

§
uniformizant și
luminator cutanat

§
antioxidant, combate
semnele de îmbătrânire a pielii

§
calmant pentru piele și
mucoase

 

Glicerina

§
umectant, higroscopic,
atrage și reține apa în piele

§
catifelant și
elasticizant al pielii

 

Extract
de Nalba Bio

Orice tip de ten poate beneficia de extractul de nalbă, un activ
blând, cu proprietăți de hidratare, calmare și antiinflamatorii. Un ingredient
cosmetic ideal pentru îngrijirea pielii deshidratate, sensibile
sau iritate și în aplicații anti-aging.

§
hidratant, combate deshidratarea
pielii

§
calmant cutanat,
liniștește pielea iritată

§
antiiritant,
antiinflamator

§
netezește și catifelează
pielea

§
antioxidant,
antiradicalar

§
combate îmbătrânirea
cutanată

Vitamina E

 

Tocoferolul, sau vitamina E este esențială
pentru sănătatea pielii. Vitamina E este prezentă în segmentele lipofile
ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva
degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator.

Ca aplicație cosmetică este interesantă în
special pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare
după expunerea la soare, protecție împotriva factorilor de mediu.

§
antioxidant potent

§
întârzie procesul de
oxidare (râncezire)

§
agent stabilizator
pentru uleiuri, unturi, preparate anhidre

§
activ cu proprietăți
antirid, anti-aging, regeneratoare

§
calmant cutanat și
antiinflamator

§
contribuie la buna
funcționare a barierei naturale a pielii

§
protejează pielea de
daunele factorilor de mediu

§
promovează epitelizarea,
îmbunătățește elasticitatea pielii

 

Acid Hialuronic HMW

Considerat ca
fiind un factor ideal de hidratare naturală și utilizat pe scară largă în
cosmetică, acidul hialuronic cu masă moleculară mare formează un
strat protector și umectant pe piele, are proprietăți lubrifiante, conferă o
experiență senzorială excepțională pe piele.

§
umectant extrem
de eficient, cu eliberare lentă

§
conferă hidratare de
lungă durată

§
protejează împotriva
deshidratării pielii

§
îmbunătățește aspectul
pielii uscate

§
reduce descuamarea
pielii pe față și corp

§
blând, bine tolerat de
piele

§
poate menține o
umiditate adecvată a pielii și părului

§
formează un film
protector și tensor pe piele

§
poate reduce rugozitatea
suprafeței pielii

§
poate reduce
deteriorarea pielii cauzate de factori externi

§
promovează regenerarea
pielii deteriorate

§
fortifică bariera
naturală de protecție a pielii

§
conferă pielii un aspect
mai uniform și neted, catifelat

§
diminuează aspectul
liniilor și a ridurilor fine

§
poate îmbunătăți textura
pielii, utilizarea pe termen lung poate face pielea mai tonifiată și elastic

Alantoina

Alantoina
inclusă în compoziții cosmetice este un factor de regenerare și reparare a
pielii, contribuie la sinteza colagenului, accelerează vindecarea și protejează
pielea de factorii iritanți.

§
antiiritant și calmant

§
epitelizant, cicatrizant

§
protejează pielea
sensibilă de factorii iritanți

§
stimulează reînnoirea
celulelor pielii

§
keratolitic

§
accelerează procesul de
vindecare și restaurare cutanată

§
accelerează regenerarea
țesuturilor

Recomandari:

§
piele sensibilă,
fragilă, delicată

§
piele afectata de
iritații și roșeață

§
piele uscată,
deshidratată, cu descuamări

§
ameliorarea problemelor
cutanate

§
îngrijirea tenului în
general, pentru un aspect mai uniform și luminos

Utilizare: se aplica o data sau de doua ori pe zi; este
potrivita pentru aplicatii in sezonul rece.

Gramaj: 40 ml