Totul despre lenjeriile de pat și textilele pe care trebuie să le folosești ca patron de unitate de cazare

Ești proprietarul unui apartament pe care îl închiriezi în regim hotelier? Deții o pensiune? Administrezi un hotel? Dacă ai răspuns cu DA la măcar una din aceste întrebări, descoperă din acest articol FabricatinRO toate informațiile necesare pe care trebuie să le cunoști despre lenjeria de pat și alte tipuri de textile pe care legea îți impune să le folosești pentru unitatea ta de cazare.

Cum se clasifică unitățile de cazare?

Legea în vigoare definește mai multe tipuri de unități de cazare. În România, hotelurile și pensiunile sunt cele mai comune dintre ele, urmate de vilele turistice și apartamentele închiriate în regim hotelier. Dar există și moteluri, cabane, sate de vacanță, popasuri turistice, sau structuri cu funcții de cazare pe pontoane plutitoare sau sub forma unor nave maritime ori fluviale.

Toate acestea, în funcție de condițiile de cazare pe care le oferă, sunt evaluate la una, două, trei, patru sau cinci stele ori margarete. De asemenea, dacă spațiul din camerele lor este suficient de permisiv, pot acomoda nu doar unul sau două turiști, ci chiar și o familie.

Ce impune legea în legătură cu așternuturile din unitățile de cazare?

Conform Ordinului nr. 65/2013 pentru aprobarea Normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, a licențelor și brevetelor de turism, indiferent de unitatea de cazare este obligatorie folosirea unor lenjerii de pat și prosoape de culoare albă. Această regulă trebuie respectată pentru a putea funcționa în legalitate, iar din punctul de vedere al clienților reprezintă o garanție că textilele care li se pun la dispoziție îndeplinesc cele mai înalte standarde de curățenie și igienă.

De asemenea, încă o condiție obligatorie impusă de legea în vigoare este aceea ca materialele așternuturilor și prosoapelor utilizate în unitățile de cazare să fie fabricate din materiale de cea mai bună calitate, rezistente la procesele de tratare termică sau chimică pentru dezinfectare.

De unde pot proprietarii de unități de cazare să achiziționeze textile care să respecte normele în vigoare?

Hotel E-Shop este un producător român de textile profesionale pentru industria hotelieră, care mai nou face parte și din comunitatea FabricatinRO. Cu o experiență de peste 26 de ani în domeniu, Hotel E-Shop pune la dispoziția proprietarilor de unități de cazare așternuturi de pat, textile de baie și fețe de masă, toate de culoare albă, precum și traverse de pat sau perne decorative în diferite culori, care oferă un plus de personalitate încăperilor unde sunt utilizate.

Toate aceste produse sunt fabricate din materiale de cea mai bună calitate, capabile să facă față testului timpului și spălărilor repetate. Mai mult, sunt comercializate la prețuri de producător, motiv pentru care proprietarii de unități de cazare pot profita la maxim de investiția lor.

Conform statisticilor, se spune că un cearșaf obișnuit suportă în medie aproximativ 150 de spălări. Iar pentru o unitate de cazare de succes, cu mulți clienți, un loc în care așternuturile sunt spălate așa cum impun normele în vigoare după fiecare turist, acest lucru se poate traduce printr-o durată de viață de maxim un an. Dar textilele premium Hotel E-Shop, pe lângă faptul că sunt mai convenabile decât alte produse de pe piață, au și o garanție a calității de trei ani, ceea ce înseamnă mai multe utilizări și mai puțini bani investiți, dar aceleași condiții de cazare premium!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: