Se încarcă...
Sadu Viata Satului... Asa Cum E Ea

Sadu – viața satului… așa cum e ea

Fost-a odată un câmpean, neamț de sânge, dar de pe meleag sibian. Pe la anu ’22, pe când era statornic pe la noi, a pus el umărul la treabă și-a pus la dumul mare o tarabă. Ehh… ce vremuri erau atunci. Fiind german al nostru om, tehnologia n-a fost mare treabă pentru el, astfel încât micuța lui tarabă a devenit ca peste noapte fabrică de preparate. Preparate din cărnuri atent selectate. În scurt timp, pe la ’41, îi schimbă numele stăpânul. Și mare i-a fost bucuria să o denumească Scandia România.

De-acu dacă tot are firmă, țăranul nostru se afirmă. Devine antreprenor vestit, ia continentul la pășit, exportă-n Anglia, exportă-n Rusia, dă de mâncare tuturor, căci e român de trai și îi e ușor să fie ospitalier și bun. Dar de acum… ce să mai facă el de-acum cu Anglia, Rusia, Japonia și țara lui? Ia urmele oceanului… Și trece Scandia pe apă până ajunge-n lumea toată. De aici e jucărie, de-acum întreaga Românie se bucură de cea mai tare și cea mai tare frate… fabrică de preparate.

Și-așa încet și cu răbdare, ajunge Sadu pate mare. Mare nu doar la cutie, căci trebuia s-aducă bucurie muncitorilor români, să și-i hrănească pe stăpâni. Ajunge că-n zilele noastre, cu toții îl știm, la toți ne place. Că e de țară, natural, sănătos și produs în Ardeal. Acolo unde voioșia e pe primu plan. Acolo unde fericiți sunt românii, neam de neam. N-ai auzit? S-a relansat. Campanie de branding și-a creat. Cea mai de preț din plaiul românesc, cu toții și azi o pomenesc.

Sadu ăsta e gamă completă. Are pate, cărnuri și șuncă la conservă. Are ciorbe și parcă n-ar fi destul mai frate, are și mâncăruri gata preparate. Cei ce vor să simtă nostalgie, la masă să răsune glas de voioșie, la un ospăț să fie bucuroși cu toții, să-i vină să poftească la masă chiar și hoții, apoi pentru ei e făcut Sadu – pateul ce-l mănâncă satul. Pate de țară și pate de bătătură, ca după el să meargă o băutură și-o horă de să salte casa-n sus… Să știe lumea că pe masă, bucătarul Sadu a pus.

www.fabricatinro.ro îl place. Ce mai aștepți, hai și tu încoace! Hai de l-om încerca cu toții, treaba cu hoții… eh asta a fost glumă. Da poți totuși să-i aduci împreună. Să îi servești cu o felie să simtă și ei bucurie.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: