Mierea de albine – alimentul nostru sanatos

Ştim cu toţii că produsele apicole sunt foarte sănătoase şi din acest motiv ar trebui să le consumăm cât mai des. Cel mai popular produs apicol este mierea de albine, care ar trebui consumată de tot mai mulţi fiindcă are un efect benefic şi ne ajută să luptăm mai uşor cu multe afecţiuni. Medicii ne recomandă mierea de albine chiar și atunci când avem probleme de sănătate, dar nu numai. Mierea ne poate ajută să ne ferim de anumite boli şi poate fi un aliment care previne apariţia problemelor de sănătate.

Cum ne poate ajută mierea de albine?

1. Energie. Mierea de albine este o sursă bună de energie, ne poate ajută să ne recăpătăm puterile atunci când suntem obosiţi. Carbohidraţii pe care îi conţine mierea (glucoză şi fructoză) ne ajută să avem energia necesară pentru o zi plăcută. Glucoza ne oferă energie în scurt timp după cosumarea alimentului, iar fuctoza ne ajută să avem energie restul zile, fiind absorbită mai lent. Mierea este recomandată în cazul sportivilor.

2. Prevenirea alergiilor. Dacă ştiţi că aveţi probleme cu alergiile de sezon, un remediu bun ar fi mierea de albine. Ne ajută să scăpăm de alergiile de sezon, aşa că mierea ar trebui să fie în meniul fiecăruia.

3. Asimilarea calciului. Dacă aveţi lipsă de calciu, mierea poate ajuta organismul să asimileze mai bine calciul din alte alimente. Mierea nu conţine calciu, dar dacă o consumaţi alături de alte alimente care sunt bogate în calciu, organismul îşi va regla mai uşor nivelul de calciu.

Este foarte important ca mierea de albine pe care o cumpăraţi să fie naturală pentru a fi siguri că veţi beneficia de toate avantajele ei. Ar fi bine să o cumpărați de la persoane de încredere sau magazine care sunteţi sigur că oferă produse bio.

Mieresibiu oferă produse apicole naturale, stupii de albine fiind situaţi într-o zonă de munte cu o floră foarte diversificată, astfel reuşind să fiţi sigur că poluarea este minimă în zona respectivă. Puteţi alege dintre cele 3 sortimente disponibile: miere de tei, salcâm sau polifloră, fiecare având diferite avantaje.

Vrei miere naturala romaneasca? Te invitam pe platforma noastra unde vei gasi o multime de apicultori unul si unul.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: