Ciocolată de casă de la Magia lui Maggy

A fost odată ca niciodată un cuplu pasionat de ciocolată care oricât se străduia să găsească dulcele perfect în comerț, se întorcea acasă dezamăgit, simțind că oricărui produs încercat îi lipsea ceva. Așa începe povestea lui Dan și a Magdei, Maggy cum o cunosc prietenii, care acum zece ani s-au hotărât să-și scrie singuri scenariul, apucându-se de fabricat în casă o ciocolată care să le împlinească toate așteptările. Acestei ciocolate i-au dat și un nume: Magia lui Maggy sau Căsuța cu Dulciuri pentru că în timp brandului i s-a dus vestea și pentru alte bunătăți.

 

30 de rețete inedite de ciocolată de casă

 

Pe Dan și pe Maaggy aroma perfectă a ciocolatei de casă i-a fascinat de la prima rețetă reușită și astfel nu s-au lăsat până când în portofoliul lor s-au strâns nu mai puțin de 30 de sortimente diferite de ciocolată. Începând cu ciocolata cu lapte clasică, fabricată dintr-o compoziție cu 40% cacao, treptat, treptat au inventat și s-au perfecționat în rețete de ciocolată cu fructe sau ciocolată cu ingrediente mai puțin comune, capabile să încânte sau șocheze papilele gustative de la prima mușcătură.

Astfel, printre cele mai populare rețete se numără:

 • ciocolata de casă albă cu merișoare;
 • ciocolată amăruie cu o compoziție de 75% cacao;
 • ciocolată cu coniac produs în România;
 • ciocolată cu whiskey pentru amatorii de senzații tari;
 • ciocolată cu cafea Lavazza cu un gust foarte sofisticat;
 • ciocolată cu mentă cu 50% cacao și un gust răcoritor;
 • ciocolată cu alune caramelizate și un gust ușor sărat;
 • ciocolată cu banane făcută dintr-un piure de banane dulci;
 • ciocolată cu mango ce-ți aduce aminte de zilele de vară;
 • ciocolată cu vișine acrișoare care fac echipă bună cu dulceața ciocolatei;
 • ciocolată cu fructe de pădure, savuroasă și plină de arome sofisticate;
 • ciocolată cu căpșuni pentru cei care își doresc un dulce cu adevarat dulce;
 • ciocolată cu fistic fabricată dintr-o pastă cremoasă;
 • ciocolată cu miere și nuci, un sortiment nou și foarte apreciat;
 • ciocolată mov, cu lavandă parfumată și aromată care se poate savura și în ciocolată;
 • ciocolată cu ghimbir care surprinde cu iuțeala sa de la prima gustare;
 • ciocolată cu chilli, cu un aftertaste iute pentru cei care își doresc o experiență care să nu dispară într-o clipă.

Cu excepția câtorva produse, ciocolata de bază folosită pentru aceste sortimente este ciocolata cu lapte, cea cu un procent de 40% cacao, valoarea minimă necesară ciocolatei pentru a putea fi numită ciocolată de casă. În afară de această ciocolată excepțională, se mai folosește și ciocolată albă sau amăruie pentru ca aromele celorlalte ingrediente să iasă plăcut în evidență. În cazul ciocolatei cu ghimbir sau cu chili de exemplu, pentru că este vorba de o ciocolată premium care mai mult se gustă și se savurează decât se mănâncă, baza este formată dintr-o ciocolată cu un procent de 50-60% cacao pentru ca dulceața să nu eclipseze aromele iuți.

 

De unde poți gusta preparatele Magia lui Maggy – Căsuța cu Dulciuri?

 

Suntem convinși că ți-am făcut poftă și de aceea în continuare trecem direct la subiectul care te interesează. De unde poți savura preparatele Magia lui Maggy –  Căsuța cu Dulciuri?

 

Sortimentele de ciocolată descrise mai sus, dar și alte specialități se pot cumpăra din două puncte de desfacere din Argeș. Primul este localizat în zona Peșterii Dâmbovicioara, un loc mirific, cu o importantă valoare turistică, iar celălalt la Mausoleul Mateiaș. În plus, de câteva ori pe an, pofticioșii se pot întâlni personal cu producătorii la târgurile cu produse tradiționale. Următorul eveniment din agenda Căsuței cu Dulciuri este târgul de Crăciun din București, organizat și anul acesta în Piața Constituției, în fața Palatului Parlamentului.

 

Nu putem să dezvăluim încă toate detaliile în legătură cu târgul de Crăciun din București. Una din surprizele care îi așteaptă pe vizitatorii Căsuței cu Dulciuri este ciocolata cu portocale, ediție limitată de iarnă. Gustul sărbătorilor de iarnă care pe fiecare dintre noi ne poartă în vremea copilăriei prinde formă anul acesta ca baton mix de ciocolată albă și ciocolată cu lapte în care se găsesc delicioase bucățele de portocale.

 

Tot la târg vor fi prezente și următoarele dulciuri artizanale care au consacrat brandul:

 

 • Salam de biscuiți – un preparat ce poartă amprenta proprie a producătorilor fiind fabricat din cele mai bune ingrediente. El având ca element de bază ciocolată cu lapte. Acesta este un salam cum rar îți este dat să întâlnești la târguri, ce poate ajunge și la o greutate de 5 kg.

 • Prăjitura cartof – un dulce de pe vremuri, regândit după o rețetă proprie, prăjitura cartof se remarcă prin aroma cafelei bune.

 • Nuci de casă – cine poate spune nu la câteva nuci cu aluat fraged și umplutură de caramel? O abordare originală ce face pur și simplu imposibil să te opui tentației.

 

Magia lui Maggy are efect și asupra celor care nu pot consuma zahăr. Căsuța cu Dulciuri își deschide porțile și pentru bolnavii de diabet astfel încât și aceștia să se poată bucura.

Deși durează de 10 ani, povestea Magiei lui Maggy abia a început, iar dacă vrei să fii la curent cu toată acțiunea, te invităm pe pagina oficială de Facebook Magia lui Maggy – Căsuța cu Dulciuri sau să iei legătura direct cu producătorii prin intermediul platformei Fabricatinro. Poftă mare la ciocolată!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: