Se încarcă...
Inspiratii Din Ciocolata Pentru

Inspirații din ciocolată

Ziua Mondială a Îndrăgostiților reprezintă un prilej de a-ți declara iubirea, de a desena un zâmbet în colțurile gurii celor dragi, de a fi atent printr-un gest sau un cadou. https://fabricatinro.ro susține brandurile românești și vă invită să alegeți un vin, o ciocolată de casă sau un film românesc, pentru a petrece cea mai așteptată zi a Dragostei.

Câteva rânduri din istoria ciocolatei

Cristofor Columb a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nouă. Aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat de o prea mare atenție, deoarece nimeni nu știa la ce folosesc.

În secolul al XIX-lea au avut loc două momente importante în istoria ciocolatei. O companie engleză a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei. Iar in 1949, suedezul Daniel Peter s-a gândit să adauge laptele.

La scurt timp, o nouă invenție a marcat istoria ciocolatei: temperatura de topire mai scăzută decât cea a corpului uman. Așadar, ciocolata se topește în gură și la figurat, dar și la propriu. Ciocolata neagră se topește la 34 – 35 grade Celsius, în timp ce pentru ciocolata cu lapte este nevoie de o temperatură mai scăzută cu câteva grade. În prezent, ciocolata cu lapte este cel mai căutat sortiment. Cea neagră este apreciată doar de 5-10 % dintre consumatorii acestui produs.

Cum se fabrică ciocolata?

Ciocolata este un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte și unele arome. Ea este servită, de obicei, sub formă de tabletă, baton, praline, înghețată sau alte produse de cofetărie.

Cele mai cunoscute declarații de dragoste care au făcut înconjurul lumii, toate duc, bineînțeles, cu gândul la acest dulce. Din cele mai vechi timpuri, oamenii se adunau și mâncau ciocolata. Odată descoperită și pe veci amintită, ciocolata era considerată ”cadoul  paradisului” și avea să fie cel mai dulce rai cunoscut, pe pământ.

Câteva citate despre ciocolată

Viața e ca o cutie cu ciocolata. Niciodată nu știi ce ai să primești. (Forrest Gump)

După 20 de ani de căsătorie încep în sfârșit să înțeleg lucrurile. Cred că răspunsul este undeva între conversație și ciocolată. (Mel Gibson)

Puterea înseamnă să rupi o ciocolata în patru bucăți cu mâinile goale, și apoi să mănânci doar una dintre bucăți. (Judith Viorst)

Dumnezeu le-a dat îngerilor aripi și oamenilor ciocolata. (Anonim)

Nimic nu e mai important decât un prieten bun, cu excepția unui prieten bun cu ciocolată. (Linda Grayson)

Sfatul nostru este să vă iubiți în stil românesc si să vă indulciți cu ciocolată fabricată în Romania!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: