EZOTERIK PRIMO – Un nou vin premium în portofoliul Cramei Oprișor

Crama Oprișor va adauga o spectaculoasă colecție de vinuri bogatului său portofoliu de Artă și Vin, numită Ezoterik. Conceptul Ezoterik se bazează pe cele mai profunde și mai compexe trăiri ale vieții. Întreaga serie de inițieri și ritualuri în arta vinului va începe cu Ezoterik Primo, un Chardonnay dulce, produs din recolata anului 2012 și cu un nume sugestiv pentru un vin care deschide calea unor băuturi de colecție.

Prin ce calități se deosebește Ezoterik Primo de alte vinuri?

Pe lângă gustul său extrem de rafinat și buchetul bogat cu nuanțe clare de vanilie și lemn de stejar suprapuse peste arome intense și încântătoare de fructe confiate, Ezoterik Primo este un vin care se remarcă prin unicitate. Anul 2012 a fost unul deosebit pentru producătorii de vinuri, cu o vară lungă și toridă, care a copt boabele de struguri până la stafidire și a lăsat în urma ei o producție mică, dar selectă. 

Vinul Ezoterik Primo este un vin fascinant, care te captivează de la prima gustare, cu accentele sale fine de flori de lămâi, șofran și lemn dulce, ca într-un spectacol al aromelor distinse. 

Fiind un vin atât de prețios, Ezoterik Primo a fost cu grijă îmbuteliat în sicle 876 de sticle speciale, ambalate în cutii obiect, demne pentru un vin de colecție.

Când ne putem aștepta la șansa de a degusta noi vinuri Ezoterik?

Momentele de lansare ale vinurilor Ezoterik au fost alese în funcție de evenimenele speciale: naturale, istorice sau sociale de peste an. În cazul vinului Ezoterik Primo de exemplu, lansarea nu este una întâmplătoare, ci coincide cu echinocțiul de primăvară, un moment de maxim echilibru în care ziua și noaptea au durate perfect egale, iar întreaga natură intră într-o nouă etapă a ciclului vieții.

Cum recunoști ușor vinurile din gama Ezoterik?

La fel ca și băuturile pe care le conțin, cutiile Ezoterik sunt niște cutii speciale. Ele pot fi privite ca protectoarele unor elemente magice, reprezentate sub forma a trei cercuri în care se oglindește viața omului. 

Motto-ul Ezoterik este și el unul foarte special: In the day we die / in the night we flyreferindu-se la zi ca la gazda morții noastre progresive / cotidiene și la noapte ca la un timp fermecat în care ne lăsăm pradă zborului și visării, îmbătați de ideea libertății.

Acest concept este reprezentat printr-un personaj cu un caracter dual, un schelt-pasăre care simbolizează întruchiparea omului în cele trei reprezentări desenate în interiorul cercurilor de pe sticlă. Fiecare cerc este caracterizat de o perioadă lumină-întuneric și în funcție de partea din zi, una din cele două jumătăți, scheletul sau pasărea, devine predominantă. 

În tot acest concept echilibrul este cheia. Dar echilibrul este foarte greu de atins deoarece ca și ziua și noaptea care sunt inseparabil unite și totuși egale doar de două ori pe an, și pasărea și scheletul nu pot fi despărțite, dar în același timp tind să se domine una pe cealaltă.

Această captivantă și seducătoare idee este creația artistului Ciprian Paleologu, iar pentru spectaculosul vin datorăm mulțumiri lui Liviu Grigorică și oneologului Veronica Gheorghiu.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: