Crama Avincis – o fuziune perfectă între tradiție și modernitate

Există două podgorii în România renumite pe plan mondial pentru vinurile pe care le produc. Pentru calitatea strugurilor săi negri, faima țării noastre a fost purtată peste hotare de către podgoria Dealu Mare, aflată la aceeași latitudine cu Bordeaux din Franța și Toscana din Italia, iar pentru aromele intense și mirosul parfumat al strugurilor săi albi, românii și străinii își îndreaptă deopotrivă atenția spre podgoria Drăgășani.

Podgoria Drăgășani este cea mai veche podgorie din Oltenia și este mărginită de Subcarpații Getici la Nord și Câmpia Română în partea de Sud și Sud-Est. Ea este paralelă cu râul Olt, iar terroir-ul său definit de o climă temperat continentală și soluri argiloase, cu urme de calcar, nisip, pietriș și marnă oferă condiții perfecte pentru soiurile de struguri albi.

La fel ca podgoria Dealu Mare, podgoria Drăgășani se remarcă printr-o densitate extraordinară de crame, dintre care una din cele mai populare, atât în rândul iubitorilor de vin, cât și al amatorilor de turism este crama Avincis.

Istoria Cramei Avincis

Așa cum șade bine unei crame situată într-o podgorie cu tradiții vechi de milenii în producerea vinului, și crama Avincis este o cramă a cărei poveste merită consemnată. Povestea cramei a început în anul 1927 când familia Râmniceanu, domnul  iancu – proaspăt ofițer al armatei române condusă de Ionel Brătianu și soția sa Maria, au cumpărat un conac în stil neoromânesc, înconjurat de vii, în Drăgășani.

80 de ani mai târziu, în anul 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul ei Valeriu Stoica, au ascultat de glasul pământului și s-au reîntors pe vechiul domeniu al familiei. Acolo, fermecați de via ce-i înconjura s-au dedicat mai departe fabricării vinurilor și tradiției locului.

Nu după mult timp de la întoarcerea pe meleagurile strămoșești, soții Stoica au recondiționat conacul Vila Dobrușa și i-au deschis porțile în numele iubitorilor de turism viticol în anul 2011.

În prezent, după modernizarea a 40 de hectare de viță de vie, mai multor hectare de pădure și colaborarea cu designeri peisagiști, crama Avincis s-a transformat într-un simbol al “renașterii vinului românesc”.

Ce vinuri fac parte din portofoliul Cramei Avincis?

Legenda spune că în Drăgășani, exista demult un prinț care noapte de noapte își vizita iubita, dar o părăsea înainte de răsăritul soarelui. Asta până într-o zi când nu a mai apucat să fugă deoarece primele raze de soare l-au transformat în boabe de rouă.

Domnul de Rouă este probabil cea mai cunoscută gamă din portofoliul Cramei Avincis. Aceasta cuprinde un vin alb, unul roșu și unul rose, de o calitate excepțională și cu prețuri foarte atractive, ale cărei produse pot fi achiziționate și din magazinul online Avincis,  deschis pe platforma noastră FabricatinRO.

Cu excepția vinului Domnul de Rouă, crama Avincis își mai pune eticheta și pe o serie de alte câteva vinuri, în special albe, cu o aciditate echilibrată și fabricate din struguri dezmierdați de lumina soarelui, a lunii și a stelelor, precum și de apele line ale râului Olt.

Vinurile albe Avincis, au un buchet proaspăt și expresiv, cele rose arome delicate, iar cele roșii o textură aparte și o culoare deosebită.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: