Bullstar – Probabil cea mai bună carne de vită pe care ai mâncat-o vreodată

Bullstar

Ești pasionat de preparatele culinare din carne fragedă și savuroasă de vită? Atunci te invităm să descoperi Bullstar, unul din cei mai noi producători români care s-au alăturat comunității noastre, FabricatinRo, și un crescător pasionat de bovine din rasa Angus.

Povestea Bullstar – O poveste românească despre pasiune și importanța lucrului bine făcut

Dacă derulăm de la început, aflăm că prima filă de poveste din istoria companiei Bullstar a fost scrisă în anul 2017. Undeva pe meleagurile Iașilor, într-un loc ferit de poluare, departe de agitația orașului, dragostea, grija și pasiunea pentru animale, oameni și natură a unor români ambițioși s-a materializat în ceea ce numim astăzi Ferma de Vite Angus Frenciugi. De prima oară când pătrunzi pe tărâmul unde Bullstar a amenajat un mic colț de Rai pentru bovinele din rasa Angus, știi că ai ajuns într-o oază de liniște, cu verdeață, pășuni și livezi virgine, unde creșterea animalelor se face la cele mai înalte standarde europene.

Așa cum aflăm și de pe site-ul official bullstar.ro, primele femele Angus, împreună cu regele lor taur au ajuns în Ferma de Vite Angus Frenciugi acum patru ani, unde au fost îngrijite și iubite așa cum merită. În această fermă, nașterea unui vițel se sărbătorește cu tot atât de mare bucurie ca și nașterea unui copil, deoarece venirea sa pe lume reprezintă o nouă șansă la dezvoltarea fermei.

De ce este carnea de vită Angus atât de apreciată în întreaga lume?

Carnea de vită Angus a ajuns atât de populară pe întreg globul datorită modului uniform de distribuire a grăsimii, în toată compoziția sa. În principiu, în funcție de rasa lor, vitele acumulează grăsime în două feluri: într-un strat gros care învelește mușchii sau direct în mușchi, formând un model ca de marmură, așa cum se întâmplă la vitele din rasa Angus.

Distribuția uniformă a grăsimii pe toată suprafața fileului de vită face ca acesta să devină foarte fraged, indiferent de modul de gătire.  

Rasa Angus este originară din Scoția, dar acum se crește aproape pretutindeni în lume. Cu toate acestea, pentru că vitele Angus nu tolerează bine temperaturile foarte ridicate, ele sunt mai comune în Noua Zeelandă sau Japonia, decât în Texas, cu toate că cel din urmă este un stat unde carnea de vită este unul din cele mai apreciate tipuri de carne.

De ce să cumperi carne de vită Angus de la Bullstar și nu din altă parte?

În ceea ce privește calitatea cărnii de vită, importantă nu este doar rasa, ci și modul de creștere al animalelor și moștenirea lor genetică. Din părinți sănătoși și crescuți ecologic așa cum se întâmplă în cazul Fermei de Vite Angus Frenciugi, se nasc viței cu o carne fragedă, împănată cu grăsime și cu un gust superior chiar și cărnurilor provenite de la aceeași rasă.

Cu alte cuvinte, Bullstar este alegerea ideală atunci când vrei să savurezi din plin gustul savuros de carne de vită și să te bucuri de o friptură ca la carte! 

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj