Vinurile Budureasca – vinuri care duc faima României în întreaga lume

Una dintre cele mai cunoscute crame din România este situată chiar în inima podgoriei Dealu Mare, un loc cu tradiție veche și bogată în cultura vinului. Traversate de paralela 45, la fel ca celebra regiune Bordeaux din Franța, Crama și Viile Budureasca dau naștere unor vinuri de excepție, care au câștigat peste 300 de medalii importante la cele mai mari concursuri internaționale de profil.
Climatul temperat-continetal, care vine cu numeroși curenți de aer cald din zona mediteraneană, poziționarea sudică, zilele lungi cu soare și solurile extrem de bogate hrănesc via cu toți nutrienții de care are nevoie, recoltele din toamnă bucurându-se de proprietăți imposibil de găsit în alte regiuni ale țării.
Pe lângă acest terroir extraordinar, care favorizează producerea de vinuri de înaltă clasă, Crama Budureasca este și unul dintre cele mai moderne centre de vinificație din România, cu o capacitate de stocare de 2,4 milioane de litri de vin. Aici și-au dat întâlnire tradiția, inovația și perfecțiunea pentru a surprinde consumatorii cu vinuri care corespund trendurilor actuale, dar și celor mai pretențioase gusturi.

Gamele de vinuri ale Cramei Budureasca

Budureasca o cramă care se adaptează cu ușurință și rapiditate preferințelor de ultimă oră si are un portofoliu de peste 10 game de vinuri, care se adresează unor segmente specifice de public, atât pentru piața internă cât și pentru piețele internaționale.
Aici se produc vinuri roșii, albe și rose, preponderant seci și demiseci, din struguri culeși cu grijă de pe cele 275 de hectare de viță de vie nobilă. Cele mai recente proiecte au adăugat portofoliului vinuri organice și spumante. Acestea sunt vinuri create din soiuri autentice românești (precum Fetească Regală, Fetească Neagră, Tămâioasă Românescă și Busuioacă de Bohotin), cât și vinuri create din soiuri cunoscute în toată lumea (Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay, ș.a.).
Principalele trei game de vinuri Budureasca, create încă de la început sunt:

  • Budureasca Clasic– gamă dedicată sectorului Retail; conține în special vinuri demiseci;
  • Budureasca Premium– gamă dedicată sectorului Horeca; conține vinuri seci;
  • Origini– gamă de top, dedicată cunoscătorilor; conține vinuri speciale, desăvârșite prin maturare în baric și învechire în sticlă.

Alte game, cunoscute în țara noastră, sunt:

  • Noble– gamă care cuprinde două cupaje, care poartă semnătura oeonogului cramei, Stephen Donnelly;

Oenologul de renume internațional, Stephen Donnelly, cunoscut de media ca  „The Flying Winemaker”, face parte din echipa Budureasca încă de la început și are peste 30 de ani de experinență în domeniu.

  • Budureasca Organic– gamă compusa din vinuri bio;
  • Bristena– gamă de vinuri demidulci, dedicată în special doamnelor;
  • Exuberant– gamă dedicată evenimentelor;
  • Prima Stilla– gamă de spumante premium, sunt create prin metoda tradițională (champenoise) – create prin aceleași procese prin care este creată șampania din Nordul Franței, din regiunea Champagne;
  • Shine– gamă de spumante produse prin metoda Charmat – create prin aceleași procese prin care este creat prosecco;
  • Miniaturi (de 187 ml) – această colecție reunește vinuri din gamele Budureasca Clasic, Budureasca Premium, Noble și Bristena.

Valoarea vinurilor Budureasca a fost și este în continuare demonstrată de cele peste 300 de medalii de aur, argint si bronz obținute la marile concursuri internaționale precum:

  1. Asia Wine Trophy
  2. Organic Wines Awards
  3. Sakura, Japan Women Wine Awards
  4. Decanter, World Wine Awards
  5. Mondial de Bruxelles
  6. Korea Wine Challenge
  7. IWSC, International Wine and Spirit Competition
  8. International Wine Contest Bucharest
  9. Berliner Wein Trophy
  10. Mundus Vini
  11. International Wine Challenge
  12. Chardonnay du Monde
  13. Wine Enthusiast
  14. Syrah du Monde
  15. Best Wine Trophy Japan
  16. Hong Kong International Wine and Spirit Competition
  17. Vinitaly

În România, vinurile Budureasca să găsesc atât pe site-ul oficial al cramei, pe platforma FabricatinRO, cât și în magazinele partenere, la distribuitori sau în sectorul HORECA. Pretutindeni unde sunt comercializate, cumpărătorii le aleg pentru gustul excepțional și diversitate.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: