Aciu, pălincă românească strașnică de Zalău

Aciu Palinca Romaneasca Strasnica De Zalau

Unul dintre cele mai îndrăgite subiecte de orice băutor care se respectă e cel despre palincă. Mai mult decât o băutură cu vechime din cultura și tradiția ardelenească, palinca reprezintă un punct de convergență al adevărurilor universale, și al unei întregi filosofii de existență a neamului românesc. Ingredientele pentru o pălincă românească ca la carte sunt arhicunoscute: un picior de plai, o prună coaptă-n soare, un țăran roșu-n obraz și o gospădărie harnic rânduită.

Cea mai bună pălincă românească

Nicăieri pălinca nu-i mai bună și mai aromată decât în inima Ardealului, în zona colinară dimprejurul Zalăului. La 23 de kilometri de orașul cu pricina, se fabrică pălinca ACIU. Din vremuri imemoriale, acesta e secretul sănătății și longevității oamenilor de aici, care știu ce înseamnă atât munca, cât și voia bună. Prin părțile acestea, nu-i țăran care să șadă la masă fără un pahar alături, ca să-i ungă gâtlejul pentru primirea bucatelor. Ea are și nuanțe culturale, fiind strâns legată de ospitalitatea renumită a oamenilor locului, care musai își cinstesc musafirii cu un pahar de tărie.

Aici, pălinca se plimbă prin instalațiile de distilare, ca prin venele unei tradiții care are la bază o rețetă veche de 500 de ani, cea a bătrânului Aciu, băutura produsă de el fiind recunoscută drept cea mai bună de prin părțile locului. Aceasta s-a transmis din tată în fiu de-a lungul anilor, ca o neprețuită moștenire de familie. Traseul fabricării băuturii are o întreagă istorie, în care fiecare element își imprimă esența asupra aromei și gustului, de la soiul fructului, cuvele de fermentare, cazanele de cupru pentru distilare sau butoaiele de stejar în care produsul e depozitat.

Această pălincă românească cuprinde esența spiritului ardelenesc, fiind unul dintre cei mai potrivit ambasador în relațiile cu cei care vizitează această zonă sau cu străinii de peste hotare. E știut că o dușcă din pălincă are efectul de a însufleți și însenina pe loc pe oricine. Pălinca ACIU nu se produce în cantități mari, ceea ce o face cu atât mai prețioasă și mai nobilă. O puteți comanda direct de pe site-ul proprietarilor aciupalincadezalau.ro.

Investește în băuturi tradiționale românești!

FabricatinRO vă recomandă acest produs al culturii românești, ridicând în același timp un pahar în cinstea gospodarilor care au ținut vie tradiția strămoșească. Noroc și sănătate!

Dacă v-a plăcut acest articol, FabricatinRO, vă recomandăm să citiți și: La români sărbătorile de iarnă au gust de țuică și pălincă fiartă.

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj