fbpx
Home  /  Branzeturi Viofanny

Branzeturi Viofanny

Viofanny inseamna povestea familei Şvabu din Saveni judetul Botosani, care si-a dorit sa duca mai departe povestea cascavalului de la fosta fabrica de lactate din localitate, renumit in toata tara inainte de Revolutie dar care nu a rezistat vremurilor capitaliste.

Productia cascavalului sau a buricului de Saveni cum mai este cunoscut, se realizeaza prin metode traditionale doar din lapte, cheag şi sare. Laptele utilizat în procesul de fabricație este colectat din zona Săveni, jud. Botoșani, vacile de la care provine fiind supravegheate de medicul veterinar zonal, care atestă starea lor de sănătate. Caşcavalul este lucrat manual, în coşuri de nuiele peste care se pune o pânză, exact cum se făcea pe vremuri.

Denumirea de buric vine de pe vremea comunismului, când unii muncitori furau cașcaval de la fabrica din Săveni, ascunzând produsul sub haine în zona buricului.

Produsele Viofanny Lact Prodcom SRL se gasesc in Botoşani, Iaşi, Suceava si la Meat Concept Store.

Premii

  • Locul I - Concurs Gastronomic - Picnic cu scofeturi moldovenești 2016;
  • Produs Atestat Tradițional „Cașcaval de Săveni Viofanny” - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
  • Produs Atestat Tradițional „Caș Viofanny” - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
  • Produs Atestat Tradițional „Urdă Viofanny” - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
  • Produs Atestat Tradițional „Telemea Viofanny” - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
  • Produs Atestat Tradițional „Brânză Frământată Viofanny” - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale;
  • Indicație Geografică Protejată „Cașcaval de Săveni” - Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Produse

  • Cașcaval de Săveni;
  • Buric de Săveni;
  • Rulade din cașcaval;
  • Caș;
  • Urdă;
  • Brânză de burduf;
  • Telemea

Posteaza comentariu

Scrie o recenzie

0745 157 755

Profile sociale

Ia legatura cu compania

Prin crearea unui cont sunteti de acord cu Termenii & Conditiile.