Ie românească – un proiect pentru iubitorii de straie tradiționale

Ie Romaneasca Un Proiect Pentru Iubitorii De Straie Traditionale

Nu e mândră pe aceste meleaguri a cărei frumusețe să nu fie pusă în valoare atunci când îmbracă o ie românească. Unul din cele mai vestite veșminte populare românești a revenit în atenția publicului, transformându-se într-o piesă vesitmentară de nelipsit din garderobele românilor.

Oricine știe că româncelor, arhicunoscute pe mapamond pentru frumusețea lor, le șade cum nu se poate mai bine înveșmântate în costum popular. Și motivele sunt cât se poate de clare.

În momentul în care porți o ie, nu doar corpul primește un nedeslușit sentiment de libertate, ci și starea de spirit ți se schimbă, chipul ți se înseninează, capătă blândețe și se colorează cu un zâmbet radios. Și parcă simți dintr-o dată un dor nespus de natură și tradiție, de cântec și de voie bună.

Ie româneacă – un proiect care de suflet pentru români

Ie românească este unul dintre proiectele frumoase care le propune românilor reîntoarcerea la valorile tradiționale și la vechile origini. De paisprezece ani, în cadrul proiectului Ie Romaneasca se brodează manual pe panză topită, motive traditionale din mai multe regiuni istorice ale țării. Durează mai bine de 3 săptămâni pentru a realiza broderia delicată a unei singure piese.

În timp oferta proiectului s-a diversificat. Acum Ie românească oferă posibilitatea cumpărării nu doar a multrâvnitelor ii, ci și a altor obiecte vestimentare tradiționale precum opinci sau costume populare complete. Ca să vă asigurați, accesați magazinul online ieromaneasca.com care vă va fura ochii și inima.

Cândva, străbunicii noștri, în zilele de sărbătoare sau de horă, puneau pe ei câte o ie, pe care o purtau cu nețărmurită mândrie. FabricatinRO vă dorește și vouă să transformați fiecare zi într-un motiv de sărbătoare și să vă înfrumusețați trupește și sufletește cu acest autentic obiect vestimentar românesc.

Atenție totuși la etichetă atunci când cupărați ii! Noi am fost surprinși de nenumărate ori să găsim scris pe eticheta unor așa-zise produse românești: “fabricat in India”. Iar dupa un dialog cu un administrator de magazin am aflat ca pentru ei este mult mai avantajos să trimită schițele în India și astfel costul scade, iar profitul crește. Însă unde se mai găsește valoarea românească?

sursă fotografie: ieromaneasca.com

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj