Se încarcă...
Motoarele Electrice Bmes

Motoarele electrice – elementul principal in evolutia industriilor

Ramurile industriale au cunoscut o dezvoltare insemnata in timp in ceea ce priveste diferitele dispozitive si masinarii ce utilizeaza motoarele electrice. Deoarece curentul electric este o forma avantajoasa in ceea ce priveste consumul, majoritatea producatorilor aleg aceasta varianta.

Motorul electric nu este altceva decat un dispozitiv ce transforma energia electrica in energie mecanica. Principiul de functionare a unui motor electric este net diferit de cel al motoarelor termice care se bazeaza pe combustie, deci necesita combustibil pentru ardere.

In ansamblul motoarelor electrice este amplasat un conductor care transforma in electromagnet curentul electric ce trece prin acesta deoarece este plasat in interiorul unui camp magnetic. Conductorul pune in miscare un ax ce realizeaza transformarea energiei electrice in lucru mecanic fapt vizibil prin miscarile rotative.

Categoriile de motoare electrice se impart in doua clase, respectiv cele care fuctioneaza in curent continuu si cele in curent alternativ.

Pentru ramurile industriale se opteaza in general pentru motoarele electrice in curent alternativ, in special cele trifazate cu doua turatii. Un punct de reper pentru persoanele interesate sa dezvolte o afacere industriala poate fi o firma specializata in domeniul motoarelor electrice si anume Bmes.

Una dintre metodele raspandite de generare a curentului alternativ este reprezentata de motoarele electrice trifazate. Popularitatea sistemelor in trei faze provine in special din avantajul economic ce consta in utilizarea unei cantitati mai mici de material conductor pentru a transmite energia electrica.

Motoarele electrice ce utilizeaza curent alternativ se pot imparti in mai multe categorii, in functie de necesitatile urmarite si randamentul propus. Astfel pe www.bmes.ro se regasesc motoare electrice monofazate sau trifazate cu doua turatii.

In cazul aplicatiilor casnice, motorul electric trifazat nu este accesibil, de aceea se poate opta pentru cel de tipul monofazat. Spre deosebire de sistemul trifazat, acesta produce camp magnetic pulsatoriu si nu invartitor. Acest camp electric nu poate porni rotorul, in schimb actioneaza un cuplu pe un sens de rotatie.

Motoarele electrice de la Bmes prezinta o valoare ridicata a cuplului de pornire de Mp/Mn de 0,6 min si materialul bobinajului din cupru, ceea ce il face rezistent in timp. Turatiile standard sunt de 3000 si 1500rpm, dar la comanda se pot face si cu turatii mai mici. Fiind monofazate se conecteaza la 230V.

Motoarele electrice in general functioneaza pe principiul unui stator si al unui rotor.

In cazul motoarelor electrice trifazate, statorul prezinta un numar de bobinari suprapuse si echilibrate la un unghi electric standard. In acest mod se obtine operarea la viteza sincrona prin faptul ca se formeaza un camp magnetic rotativ ce este posibila in momentul conectarii bobinelor la o sursa de curent trifazata.

Pentru un bun randament, dar si pentru informatii tehnice este recomandat sa apelam la specialisti in domeniu, dar si sa ne orientam spre produse calitative, un sfat in acest sens poate fi regasit pe www.bmes.ro.

Pentru diversele mecanisme industriale, utilaje agricole, aparate medicinale sau electrocasnice, trebuie vizate aspectele precum tensiunea, puterea si viteza la care vor functiona electromotoarele respective.

Motoarele electrice se mai impart si in alta categorie precum cele sincrone sau asincrone. Motorul electric asincron are un cuplu de pornire ridicat, fiind o masina simpla cu un randament bun. Este reversibil si poate functiona si pe post de generator.

Motoarele sincrone se construiesc in special cu scopul generarii de curent sau pentru compresoare. Deosebirea consta in cuplul care are sens invers fata de cel al masinii pentru generatoare, iar pentru compresoare cuplul este nul.

Lipsa necesitatii unui dispozitiv in plus pentru pornire datorita vibratiilor slabe pe care le produce constituie unul dintre avantaje in alegerea unui motor electric trifazat. Acest aspect, dar si cel legat de economie a determinat in timp reputatia acestor motoare. Legat de economie in ceea ce priveste costurile, acest lucru face referire la faptul ca sistemele trifazate au un cuplu mai mare, ocupa mai putin spatiu si sunt mai usor de intretinut spre deosebire de alte motoare pentru acelasi voltaj.

Acestea sunt printre cele mai utilizate motoare in special pe nisa industriala, dar pentru alte necesitati se pot gasi solutii si variante diverse pe www.bmes.ro.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: