Moș Nicolae – mosul cu de toate!

Moș Nicolae este moșul cu de toate și vine în fiecare an la noi, ori cu mici cadouri ori cu vărguțe pentru cei obraznici. Una dintre condițiile necesare pentru ca Moș Nicolae să vă viziteze și în anul 2015 este să vă pregătiți ghetuțele în seara de 5 Decembrie și să le lăsați la vedere. Pentru cei care se și gândesc că Moș Nicolae vine de departe, este obosit și poate ar vrea să guste puțin lapte și vreo plăcintă, puteți să îi lăsați și lui.

mos nicolae (3)

Pentru cei mai mulți dintre noi Moș Nicolae este un personaj legendar și mitic, care aduce daruri copiilor în ajunul sărbătorii de Sf. Nicolae, în seara zilei de 5 decembrie, cel care anunță venirea iernii și ne aduce mici cadouri. Cu ceva timp în urmă, tradiția în România era ca Moș Nicolae să aducă portocale, nuci ori bomboane pentru cei cuminți și câte o vărguță pentru cei care nu au fost foarte cuminți în timpul anului. În anul 2015 Moș Nicolae trebuie să aducă niște cadouri mai consistente, de multe ori cadouri ce nu mai încap în ghetuțe dar sunt primite cu drag de copii.

Câteva curiozități despre Moș Nicolae:

  • Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara din Asia Mică;
  • Sfântul Nicolae și-a dat întreaga moștenire pentru a-i ajuta pe nevoiași;
  • Tradiția spune că nuielușa care este găsită de copil în ghetuțele pregătite pentru venirea Moșului Nicolae trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Nașterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul “a mijlocit” iertarea celui care a primit nuielușa.

mos nicolae (1)Pe lângă venirea lui Moș Nicolae, în aceeași zi de 6 decembrie îi sărbătorim pe purtătorii numelor Nicoleta și Nicolae pentru care trebuie să căutăm cadouri. Noi vă propunem ca, indiferent de scopul sau sărbătoritul pentru care trebuie să achiziționați cadouri, să le alegeți și în acest an, românești.

Pentru părinții care vor să păstreze tradiția pot cumpăra mere și nuci românești, completate de câteva portocale (care bineînțeles nu sunt românești) puse în ghetuțele pregătite de copii, ori nuielușa de măr dacă ai voștri prichindei nu au fost întocmai cuminți. Pentru Nicolete și Nicolai găsiți numeroase branduri românești pe site-ul nostru, branduri a căror produse ar face senzație și veți rămâne în memoria sărbătoriților.

Pe Internet găsiți, de asemenea, numeroase idei de cadouri în funcție de zodie de exemplu, ori pentru copii, femei sau bărbați, 10 idei de cadouri pentru Moș Nicolae, 10 idei de 10 lei și multe alte „ajutoare”. Noi vă îndemnăm să fiți originali și să le arătați prietenilor voștri, iubitelor/iubiților, soțiilor/soților cât de multe poate oferi România și cât de important este ca fiecare dintre voi să contribuie la economia țării noastre.

Echipa FabricatînRO.ro vă dorește încă de pe acum un la mulți ani românesc!

Sursa imagine: https://ziarulclujean.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: