Se încarcă...
Fares

Fares – profesionistii plantelor

Îţi place ceaiul? Avem cea mai bună varianta pentru tine! De 80 de ani cei de la Fares fabrică ceaiuri în România, fiind profesioniştii plantelor.

Istoria Fares

Istoria a început în 1929, adică acum mai bine de opt decenii, când s-au obţinut primele ceaiuri şi remedii din plante medicinale, cucerind asftel încrederea românilor de pretutindeni. De fapt, tradiţiile dacice au prins contur chiar mai devreme, la Orăştie, prin înfiinţarea primei farmaciiLa Leul de Aur”, consemnată în anul 1697. Două secole mai târziu, destinul micii farmacii avea se schimbe alături de Andrei Farago, prin fondarea în anul 1929, a firmei „Digitalis, Prima Companie Română pentru cultivarea plantelor medicinale”, care astăzi poartă numele Fares.

În semn de preţuire pentru meritele deosebite ale companiei sale, Andrei Fargo primeşte, în anul 1934, distincţia regală „Meritul Comercial şi Industrial clasa I”. Astăzi Fares se află în top 50 a celor mai puternice şi mai iubite branduri româneşti, pe locul 28 şi locul întâi pe piaţă remediilor din plante medicinale.

De unde-şi procură cei de la Fares materia primă

Mare parte din materia primă (în jur de 200 de specii de plante, întinse pe 200 de hectare) este obţinută din cultură proprie, care este cultivată pe dealurile din zona Orăştiejudeţul Hunedoara. Cei de la Fares se bazează şi pe flora spontană iar când vine vorba de plante care nu se găsesc la noi, se apelează la import.

Ce ceaiuri preferă românii

Printre preferinţele românilor pe primele locuri se află ceaiurile de masă, în special cele de fructe de pădure, după care urmează cele funcţionale (antitres, silueta perfectă sau de relaxare) şi apoi cele medicinale, muşeţelul, mentă şi sunătoarea. Cei de la Fares au adus în faţă reţetele vechi, în combinaţii neobişnuite, reţete traditonale româneşti, reţete din plante uitate sau reţete de la mănăstiri. Astfel poţi servi un ceai tonic întăritor cu muguri de stejar, de fag sau de alun dacă suferi de astenie fizică sau psihică, sau un ceai cu o reţeta de la Mănăstirea Afteia cu rădăcina de boz şi ovăz, pentru a ameliora artritele.

Fares urmează trendul ecologic

Laboratoarele Fares Bio Vital sunt la curent cu trendul ecologic şi mai mult decât atât au lansat şi primele ceaiuri ecologice româneşti. Dacă vrei le încerci caută ceaiurile Fares care au sigla “ecologic” pe ambalaj, sigla care te asigură  terenul este unul ecologic, seminţele folosite sunt de la plante ecologice, nu se folosesc pesticide şi, în plus, culturile au fost certificate în urma inspecţiilor acreditate.

Dacă ți-a plăcut acest articol și vrei să afli mai multe despre compania Fares, îți recomandăm și acest material!

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: