Se încarcă...
Muntii Rodnei

Vacanta in muntii Rodnei

Pentru cei ce ar putea spune că în România nu sunt parcuri naționale, că nu prea există destinații de vacanță în România, noi vă punem astăzi la dispoziție câteva detalii despre Parcul Național Munții Rodnei. Așadar, prin intermediul acestui articol, vă urăm bun venit în Maramureș!

Vacanța de iarnă vine cu pași repezi și cu toții ne facem deja planuri pentru sărbătorile de iarnă. Printre noi sunt acele persoane care își petrec Crăciunul în sânul familiei iar Anul Nou cu prietenii într-o destinație demult visată. Turismul pentru România ar putea să fie o sursă substanțială pentru economia țării noastre, așadar în familie sau cu prietenii, noi vă sugerăm să alegeți Munții Rodnei.

Zona Maramureșului este o zonă cu tradiție din România, este cunoscută pentru „Cimitirul vesel” sau arhitectura specifică, ori pentru numeroasele tradiții care încă sunt respectate cu sfințenie de maramureșeni. Noi am hotărât să vă prezentăm ceva diferit, o locație numai bună pentru vacanța de iarnă din anul 2015. Munții Rodnei dețin supremația în ceea ce privește înălțimea maximă din cadrul Carpaților Orientali – Vf. Pietrosu are 2.303 m. Așadar, pentru cei pasionați de înălțimi, munții Rodnei vă așteaptă cu numeroase vârfuri ce depășesc 2.000 de metri.

Parcul Național Munții Rodnei se întinde între județele Maramureș și Bistrița-Năsăud, înființat în anul 1932 este al doilea ca suprafață din țară – aveți o suprafață de aproximativ 47.000 m să vă distrați și să întreprindeți diferite activități care să facă din vacanța voastră o experiență de neuitat pe pământ românesc. Echipa FabricatînRO.ro s-a gândit că v-ar surâde ideea de a petrece câteva clipe la munte alături de cei dragi pe un tărâm de poveste, un tărâm care respiră tradiție.

Țara Maramureșului vă așteaptă!

Trebuie să știți că în sudul Parcului Național Munții Rodnei veți găsi și izvoare minerale cu proprietăți terapeutice – Sângeorz Băi. De asemenea, trebuie să mai știți că Munții Rodnei fac parte din renumita Țară a Maramureșului. Noi am considerat că, pe lângă numeroasele distracții specifice vacanței la munte (datul cu schiurile sau cu sania pe pârtie), vă puteți ocupa timpul și cu „vizitarea” numeroaselor obiecte din lemn. Țara Maramureșului este renumită pentru arta lemnului, discutându-se deseori despre o „civilizație a lemnului” – așadar alături de Munții Rodnei, vă întâmpină și numeroase biserici din lemn cu arhitectură specifică, neasemuitele porți maramureșene, uneltele unice din lemn. Gândiți-vă că, după o vizită în Maramureș, vă veți întoarce cu zâmbetul pe buze după distracția de pe pârtie dar și cu suveniruri pentru voi și pentru prieteni.

Turism – un cuvânt promovat cu entuziasm!

Conform numeroaselor detalii găsite de noi am aflat că, dacă alegeți Munții Rodnei ca destinație de vacanță, vă puteți bucura de obiective turistice numeroase și diverse. Turism de recreere, curativ, cultural, ecvestru, rural și ecoturismul – toate le puteți întreprinde în Munții Rodnei deoarece puteți vedea: cascade spectaculoase, circuri glaciare, peșteri, floră și faună bogate cu specii endemice, izvoare minerale tămăduitoare, port popular și vestigii istorice unice, drumuri forestiere și pășuni ce pot fi parcurse călare și multe altele.

Nu uitați cât este de important să susțineți economia României prin activitățile întreprinse de voi! Susțineți turismul românesc!

Descoperă frumusețea Munților Rodnei și bucură-te de o vacanță de vis în inima Maramureșului! Susțineți economia locală și tradițiile autentice ale României alegând să vă petreceți timpul în această zonă pitorească. Munții Rodnei oferă o varietate impresionantă de activități, de la drumeții și schi, până la explorarea patrimoniului cultural și a izvoarelor minerale terapeutice. Experimentați farmecul autentic al Țării Maramureșului și creați amintiri de neuitat într-o destinație de vacanță de excepție!

Sursa imagine: https://www.sighet247.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: