Marea Neagra Fabricat In Romania
Fabricat Separator

Sejur de neuitat: Marea Neagră, o perlă a turismului românesc

Turismul românesc nu a încetat niciodată să capteze atenția oricărui pelegrin sau trecător mai de seamă pe meleagurile române adesea redate într-o imagine pitorească, cu un spirit ce rămâne treaz prin vechile castele de odinioară, locurile de poveste care mai că nu îți taie respirația și valurile învolburate din Marea Negră care par a se uni cu orizontul. Fiecare loc are povestea lui, poveste care se regăsește în tot ceea ce îl face mai atractiv și mai unic.

Destinațiile tale ideale de vis pot începe de aici, de acasă, cu locuri care rămân nu doar o amintire ci și o realitate vie. Pentru vara aceasta una dintre cele mai alese destinații ale tinerilor și a multor altor turiști căutători de senzații tari sau a celor pasionați de istoria locurilor vechi, este Litoralul Românesc. Poate te vei întreba: De ce Marea Neagră? De ce Litoralul Românesc? De ce această veche perlă a turismului românesc?

Denumit ca și Riviera Românească, Litoralul Românesc surprinde de fiecare dată prin atracțiile sale turistice.  Cuprins la nord de Corbu iar la sud de Vama Veche, acest paradis al desfătărilor de durată este unul dintre cele mai importante puncte de reper ale turismului românesc. Concurând cu litoralul Mediteranean, litoralul Mării Negre este renumit în mare parte prin nisipul său extrem de fin, de o calitate superioară dar și prin peisaje de poveste.  Datorită orientării plajei spre est, turiștii pot admira din plin răsăritul de soare dar se pot bucura de o luminozitate maximă disponibilă pe tot parcursul zilei.

Salinitatea apei Mării Negre este cunoscută ca fiind una redusă în comparație cu cele ale marilor continente, permițând astfel practicarea de sporturi nautice și sub-acvatice în condiții excelente. De-a lungul plajei se află porțiuni întregi unde adâncimea apei este de 1-1,5 m, îndepărtând astfel orice  factor de pericol sau risc.

Drumul European E 87 constituie unul dintre principalele puncte de reper care fac legătura între cele 15 stațiuni de pe litoral. Cu o lungime de 245 kilometri, Litoralul Românesc pune turiștilor la dispoziție  peste 150.000 locuri de cazare dintre care hoteluri, vile, pensiuni agroturistice și numeroase alte locuri de închiriat. Legătura dintre stațiuni este realizată prin minicar între Mangalia și Neptun-Olimp, în zona de sud a litoralului.

Situată la nordul orașului Constanța, Mamaia rămâne și este una dintre cele mai vizitate stațiuni ale litoralului românesc. Turiști de pretutindeni se înghesuie în fiecare an pe acestă fâșie de pământ care separă Marea Neagră de lacul Suitghiol. Cele mai importante obiective turistice în această stațiune, atât de căutată sunt Pontul Mamaia, parcul acvatic Aqua Magic Mamaia, telegondola, devenit simbol al stațiunii din momentul inaugurării și multe altele.

Alte stațiuni la fel de interesante sunt Neptun, cu plaja “La Steaguri”, cunoscută ca și una dintre cele mai bine amenajate plaje de pe litoral, Costinești, cu obiective turistice ca Epava Evanghelia Costinești sau Obeliscul. Saturn este o altă stațiune de pe litoralul românesc, care e cunoscută prin existența nămolului și a izvoarelor mezotermale sulfuroase, având o valoare terapeutică.

Sejurul tău de neuitat poate începe vara aceasta, cu efort minim, și cu dimineți calde și incendiare pe nisipul torid al Litoralului Românesc, locul unde visele devin realitate.