Se încarcă...
Salina Turda Fabricat In Ro

Salina Turda – cea mai frumoasa salina din Romania

Prin intermediul articolelor noastre am început să cutreierăm România în lung și-n lat și astăzi am ajuns pe lângă Cluj-Napoca, la salina Turda. Suntem aproape siguri că ați auzit de această minune a naturii, o minune din adâncuri care se află pe teritoriul țării noastre dragi. Noi vă invităm să vă gândiți de două ori înainte de a părăsi țara pentru alte obiective, alegeți turismul românesc!

Salina Turda – o altă lume din adâncuri

Așa cum ați ghicit deja salina a fost creată pentru extracția de sare dar și pentru persoanele care au probleme respiratorii. Salina Turda este un loc din care s-au extras tone de sare în ultimii 300 de ani, astfel putându-se crea o lume subterană, poate cea mai frumoasă din întreaga țară. Practic, atunci când veți coborî în pântecele pământului, veți simți că părăsiți lumea reală și pășiți într-o lume greu de imaginat. Salina a fost renovată acum 6 ani, din fonduri Phare, dar putem spune că s-a făcut o treabă foarte bună, dovadă fiind numărul deja foarte mare de turiști români și străini – 2,7 milioane de oameni.

Așa cum am citit și noi pe diverse bloguri, această salină, dintre toate celelalte din țară, ar fi cea care are cei mai mulți turiști străini, peste medie. De ce aleg chiar și străinii acest loc mirific? Poate datorită bunei organizări, a numărului suficient de parcări, a plăcuțelor ce semnalizează diferite locuri în mai multe limbi, posibilitatea de a plăti cu cardul fiind doar câteva dintre detaliile ce fac diferența.

În genere, acest loc este creat pentru persoanele care au probleme respiratorii dar salina este vizitată vara, de exemplu, și de persoanele care vor să vadă cum este o oază de răcoare în zilele toride, trecând de la 30 de grade la doar 10 grade. Uneori, turiștii nu sunt pregătiți iar pantalonii scurți și tricourile nu sunt de ajuns dar chiar și aceștia profită de plimbările cu lifturile transparente, cu scările rulante și iluminate ce coboară 13 etaje.

Ceea ce v-am povestit în câteva rânduri este o bucățică din lumea subterană pe care vă recomandăm cu mare drag să o vizitați în una dintre zilele voastre de vacanță!

Sursa imagine: https://ziarultineretului.ro/

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: