Plan de vară: Timișoara. Partea l

1509920 704154739624417 1084528213 N E1431161605953

“Mica Vienă”, “Orașul parcurilor”, “Orașul trandafirilor”, “Orașul premierelor”, “locul de unde a pornit revoluția”, “Palmișoara” etc, defapt Timișoara. Multe denumiri a avut și probabil că va mai avea, fiindcă timpul trece, iar locurile se schimbă. În orice caz, istoria, multiculturalitatea, arta, industria, universitățile și oamenii fac din Timișoara un oraș cosmopolit. Clasicele obiective turistice cu care bănățenii nu au ezitat niciodată să se mândrească, nu mai au nevoie de prezentare. În plus, viața unui oraș o dau oamenii, cei care inițiază proiecte și cei care participă la dezvoltarea comunității.

Renumită pentru spiritul său urban, cultural și deschis, Timișoara a reunit oamenii care organizează și duc mai departe evenimente ce animă cele mai diverse gusturi. Iar cele ce se anunță în această vară sunt cu siguranță motive tentante pentru a-l vizita. FabricatinRO le-a cules și vi le prezintă frumos ordonate cronologic. Bineînțeles, pe modelul “dă mai departe”, simțiți-vă liberi să împărtășiți și alte chestii faine despre care ați aflat. Sunteți pregătiți?

Mai în Timișoara

Vintage Bazaar: 22-24 mai. Noi Re-Cream organizează atmosferă specială de târg la Porto Arte Timișoara, unde designerii locali își etalează cuferele pline de hand made-uri, vintage-uri și haine șic în fața căutătorilor de comori.

TESZT: 23-30 mai, Teatrul Maghiar de Stat prezintă cea de-a 8-a ediție a  Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara. 14 spectacole din Croația, Muntenegru, Ungaria, Serbia, Slovenia și România vor fi prezentate pe scena teatrului  “Csiky Gergely”.

Joie de Vivre La Căpițe: 28-30 mai. Trupe și DJ din UK, Franța, Italia, Ungaria, Belgia și România vor încânta publicul într-un spațiu neconvențional și în același timp tradițional, cunoscut deja de toți timișorenii: “La Căpițe – spațiu cultural pentru tacla și divertisment fin”.

Revolution Festival: 30-31 mai. Sârbii de la EXIT Festival declanșează “rEVOLUTIA unei idei”, pornind rEVOLUTION FESTIVAL. La Muzeul Satului Bănățean îi veți putea asculta, printre mulți alții, pe: Noisia, DJ Fresh, Sabaton, Dubioza kolektiv, MODESTEP, DJ Marky și Stamina MC.

Iunie în Timișoara

Festivalul Acces Art: 5-7 iunie. De 8 ani, Fundația Rubin promovează arta prin workshop-uri culturale. An de an, prin organizarea de ateliere de creație, expoziții și performance-uri artistice, oferă oamenilor posibilitatea ca timp de trei zile să devină artiști și să interacționeze cu arta, în Parcul Botanic din Timișoara.

Festivalul Dramaturgiei Românești: 6-13 iunie. Evenimentul ajuns la a XX-a ediție este organizat de Teatrul Național din Timișoara și aduce spectacole în aer liber, performance-uri și spectacole de teatru-dans. Mai multe informații puteți găsi aici.

Street Delivery: 12-14 iunie. Pe Bulevardul C.D. Loga, Street Delivery “închide străzile pentru mașini și le deschide pentru oameni, transformând carosabilul într-un spațiu de promenadă mobilat cu idei”. Despre cum vor face asta, află de pe pagina de facebook.

Iulie în Timișoara

JazzTM: 3-5 iulie. Unul dintre cele mai importante festivaluri de Jazz din estul Europei, JazzTM este așteptat deja. Devenit o parte a identității culturale timișorene, a impresionat la fiecare ediție prin sunetele aduse în Piața Victoriei de nume mari ale Jazz-ului. Cine ne va mai încanta anul acesta, rămâne să aflăm.

Festivalul Inimilor: 8-12 iulie. Primul eveniment românesc înscris în Calendarul Comitetului Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice va aduce, precum ne-a obișnuit deja, în Parcul Rozelor, grupuri de folclor din Europa, Nordul Americii și Asia.

Ceau, Cinema! : 22-26 iulie. Timișoara a ajuns la a doua ediție a Festivalului de Film european Ceau, Cinema!. Primele zile anunță proiecții de film în aer liber la Grădina de Vară Capitol, Casa Artelor, Ambasada și alte spații alternative din Timișoara. În cea de-a doua etapă, festivalul se va muta în Gottlob, prima localitate din mediul rural cu un cinematograf renovat și digitalizat.

Concert HIM: 31 iulie. Finlandezii de la HIM vor concerta în Parcul Rozelor din Timisoara, pentru a doua oară în România. Concertul rock printre trandafiri este prezentat de Phoenix Entertainment împreună cu Primăria Timişoara.

Fie că sunt organizate de Instituțiile Locale, ONG-uri sau pur și simplu de oameni cu idei, evenimentele din Timișoara fac din oraș un spațiu viu, plin de diversitate si voioșie.

Sursă imagine: www.facebook.com/pages/EYE-IN-THE-SKY/

Distribuie

Mai multe Articole

Scrie-ne un mesaj