Se încarcă...
Echipamente De Protectie Outstand

Cele mai importante echipamente de protecție care trebuie să existe în orice spațiu industrial

Companiile care activează în domeniile în care angajații sunt expuși în permanență riscurilor de accidentare sau îmbolnăvire profesională sunt obligate prin lege să pună la dispoziția acestora echipamente de protecție profesionale. Nevoile și recomandările variază de la un sector la altul, însă există anumite elemente care sunt obligatorii și necesare pentru orice firmă activă în spațiul industrial. Solicită o ofertă personalizată de servicii de Protecția Muncii de la Outstand și alege echipamentele de protectie in Bucuresti de care ai nevoie ca angajații tăi să își desfășoare activitatea în condiții de maximă siguranță:

Mănuși de protecție

În domeniile industriale și nu numai se utilizează frecvent substanțe chimice periculoase, materiale ascuțite sau materii dăunătoare pentru piele, motiv pentru care purtarea mănușilor este obligatorie pentru a preveni riscul de îmbolnăvire. Manipularea elementelor specifice se face în siguranță utilizând aceste accesorii și, în plus, oferă precizie și meticulozitate în cazul unor sarcini care necesită un nivel mare de atenție. Mănușile sunt obligatorii pentru persoanele care lucrează cu substanțe active, cu temperaturi ridicate sau care sunt expuse rănilor mecanice.

Viziere și căști de protecție

Ochii și urechile pot suferi foarte mult în medii de lucru industriale unde există zgomote puternice iar personalul este expus în permanență la vapori și substanțe chimice cu risc iritant. Purtarea acestor accesorii este obligatorie, angajatorii fiind responsabili de furnizarea lor tuturor angajaților care lucrează în spații expuse la astfel de factori de risc.

Încălțămintea de protecție

În mediile de lucru periculoase angajatorii sunt obligați să ofere personalului încălțăminte de protecție adaptată activității pe care o prestează. Aceste elemente pot preveni accidente severe în fabrici, șantiere sau medii în care se utilizează substanțe chimice periculoase, reprezentând un strat dur de protecție care amortizează loviturile și previn infiltrarea lichidelor. În cele mai multe cazuri se optează pentru bocanci duri, cizme sau pantofi din plastic impermeabili și sterili, în cazul domeniilor medicale.

Măști de protecție

Din categoria articolelor de unică folosință măștile de protecție se dovedesc a fi cele mai importante dat fiind faptul că filtrează aerul pe care angajatul îl inhalează la locul de muncă. Acestea oferă protecție împotriva prafului, a bacteriilor și a vaporilor periculoși care circulă în aer și care ar putea provoca probleme de sănătate grave sistemului respirator.

Costume și combinezoane

Este important ca întreg corpul angajatului să fie protejat în fața factorilor la care este expus la locul de muncă motiv pentru care în multe domenii se impune purtarea unor articole de îmbrăcăminte adecvate. În fabrici și uzine se recomandă salopete impermeabile care să protejeze de uleiuri, substanțe active sau alte lovituri mecanice, în timp ce în industria medicală sau alimentară sunt necesare halate și bonete care să protejeze atât personalul, cât și pacienții, respectiv produsele de eventuale contaminări.

De unde poți procura echipamentele de protecție pentru compania ta

Există numeroase magazine care comercializează echipamente de protecție pentru diferite domenii de activitate însă pentru a te asigura că faci alegerea potrivită în raport cu activitatea pe care o desfășori poți să apelezi la ajutor din partea unei firme SSM. Beneficiezi de servicii profesionale de evaluare a riscurilor pentru a determina măsurile ce trebuie luate în vederea diminuării acestora, aprovizionarea cu echipamente de protecție făcând parte dintre principalele avantaje de care te bucuri de pe urma unei astfel de colaborări.

La elementele prezentate, pe lista de priorități, se adaugă trusele medicale de prim ajutor și stingătoarele de incendii ca elemente necesare pentru menținerea siguranței colective. Toate acestea, alături de echipamentele individuale de protecție, sunt oferite de către Oustand tuturor companiilor care optează pentru servicii SSM personalizate.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: