Faina fără gluten din romania
Fabricat Separator

Beneficiile consumului de făină fără gluten și de ce să o încerci, chiar dacă nu ai intoleranță

Ghici ce: făina fără gluten o consumi deja într-un preparat tare îndrăgit de români – mămăliga. Află aici ce beneficii are și ce alte variante fără gluten există pe piață!

Da, făina de porumb – sau mălaiul – este fără gluten. Porumbul, cartoful și orezul sunt alimente de bază fără gluten. Iată care sunt beneficiile consumului de faina fara gluten și ce alte tipuri de făină ai putea încerca!

Beneficiile consumului de produse cu făină fără gluten:

● Digestie mai ușoară

● Energie sporită

● Reducerea inflamației

Bine de știut: doar pentru că e fără gluten nu înseamnă că e și automat mai sănătos. Cartofii prăjiți au tot aceleași calorii. Dacă elimini glutenul, vei avea nevoie să compensezi și să consumi mai multe alimente bogate în fibre, vitamina B și fier.

Desigur, îți sugerăm să discuți cu un nutriționist înainte de a scoate complet glutenul din cămară. S-ar putea să nu ai nevoie să faci acest pas, ci doar să diversifici dieta.

Făinuri fără gluten pe care să le încerci și în ce preparate se pot include:

● Făină de orez: prăjituri, clătite, pâine, 

● Făină de migdale: prăjituri, macarons, biscuiți, tarte

● Făină de cocos: prăjituri, brioșe (se poate combina cu alte făinuri)

● Făină de hrișcă: blini, pâine, tăiței soba

● Făină de tapioca: este în principal agent de îngroșare

● Făină de năut: pâine, sărățele, brioșe sărate

Preparate fără gluten din orez, îndrăgite în toată România și nu numai

Deși consumul produselor fără gluten este pe jumătate îndreptățită (pentru persoanele care au intoleranță la gluten) și pe jumătate tendință la nivel global, cert este că aprecierea acestor opțiuni este binevenită. Întotdeauna e bine să avem de unde alege! 

Iată ce preparate fără gluten sunt super populare în România și nu numai: 

● Lapte de orez bio

● Lapte de migdale

● Mămăligă (polenta)

● Quinoa

● Hrișcă

● Tortilla

● Tăiței soba

● Tăiței “de sticlă” (din amidon de fasole mung/cartof dulce)

Ce înseamnă intoleranța la gluten? Unde se găsește glutenul?

Glutenul se găsește în grâu, orz și secară.

Intoleranța la gluten este o reacție negativă al corpului tău. Știința încă nu înțelege în totalitate de ce există. Pe scurt: e ca intoleranța la lapte. Poți consuma gluten, dar vei avea reacții adverse: balonare, crampe abdominale, diaree, constipație, greață, oboseală, ceață mentală și multe altele. Intensitatea diferă de la persoană la persoană.

Unde poți găsi produse fără gluten bio?

La BioCorner, un magazin din capitală unde vei găsi doar produse bio și făină fără gluten.

De ce bio?

Produsele bio deseori au un gust mai bun și sunt mai bogate în nutrienți și vitamine, din cauză că sunt crescute cu grijă și se evită folosirea pesticidelor nocive și modificarea genetică forțată. Pe lângă aceste avantaje, tot procesul de logistică – de la recoltare la tine în farfurie – este sustenabil și cât se poate de eco friendly, fiind un win-win pentru tine, cât și pentru planetă.

Nu are rost să ne ascundem după deget: vin deseori cu un preț mai piperat, însă mereu spunem că sănătatea e de neprețuit. Așadar, investește în produse de calitate pentru sănătatea ta – cu siguranță tu din viitor îți va mulțumi.