Se încarcă...
Vatra Boiereasca

Vatra Boierească – Pentru atunci când îți este dor de vremurile de demult

Eu cred că veșnicia s-a născut la sat.

Aici orice gând e mai încet,

și inma-ți vâcnește mai rar,

ca și cum nu ți-ar bate în piept,

ci adânc în pământ undeva.

Lucian Blaga – Sufletul satului

La sat nu s-a născut doar veșnicia, ci viața însăși, pasiunea și timpul. La sat trăiești mai sănătos, lucrurile mici par mari, iar despre timp, ai impresia că uneori se oprește și te lasă să trăiești în voie, fără grija zilei de mâine. Dar ne-am depărtat de sat și ne-am construit orașe, adevărate mușuroaie de oameni unde viața nu este trăită, ci trece pe nesimțite, chiar pe lângă noi și făcându-ne să ne întrebăm din când în când cum ni s-au scurs anii.

Dacă Lucian Blaga, cu peste 8 decenii în urmăm vorbea cu atâta admirație și respect despre sat, cât de mult ar trebui să-l apreciem noi, oamenii secolului XXI, cuprinși de vâltoarea și tumultul vieții urbane?

Din fericire, noi, românii, când ni se face dor de viața de altădată și vrem să gustăm din voluptatea cu care erau binecuvântați strămoșii noștri, ne putem refugia în zonele rurale, dintre care cea mai de seamă este Bucovina.

În tărâmul sacru unde valorile, tradițiile și obiceiurile de demult sunt puse la loc de cinste, există locuri ca Vatra Boierească, oaze de pace și liniște pentru orășeni, unde omul modern are ocazia să redescopere plăcerile uitate ale vieții. 

Câteva cuvinte despre Vatra Boierească

Vatra Boierească este o stațiune hotelieră situată în Cacica, Suceava, amenajată în stil rustic. Odăile au podele din lemn acoperite cu frumoase covoare tradiționale, mobila îți amintește de prețioasele vitrine și dulapuri ale bunicii, iar sobele te îndeamnă la un somn leneș, în tihnă. 

În Casa cea Mare de exemplu, soba și șemineul sunt o poveste colorată, împodobite cu motive tradiționale din zona Ardealului. Ca obiecte de decor, în loc de tablouri sau bibelouri, îți poți clăti privirea cu minunate carpete țesute, atârnate pe pereți, farfurii vechi de peste 200 de ani, ștergare tradiționale sau crenguțe uscate. Tabou personalizat nasi – un tablou frumos.

Vatra Boierească este unul din cele mai frumoase locuri unde să-ți petreci zilele de vacanță și să te bucuri de tot ceea ce are România să-ți ofere mai frumos. 

Când ți-e dor de natură, de anotimpuri, de viață, doar într-un loc ca Vatra Boierească îți poți satisface setea de beatitudine, simțind din nou adevărata plăcere a vieții de român.

Ce spun clienții Vetrei Boierești despre sejurul petrecut acolo?

Majoritatea celor care aleg să-și petreacă vacanța în Bucovina, la Vatra Boierească, rămân impresionați de amabilitatea cu care sunt primiți, de frumusețea sufletească a gazdelor, de mâncarea bună și cadrul de poveste. 

Bucovina în sine este o alegere ideală pentru românii care vor să-și descopere rădăcinile, să se familiarizeze cu tradițiile și cultura strămoșilor și să admire frumusețile patriei. Dar chiar și fără să fi fost amplasată într-un colț de Rai, Vatra Boierească, pentru confortul pe care îl oferă, era din start o alegere potrivită pentru turiștii care vor o schimbare de la cotidian și o vacanță de neuitat.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: