Se încarcă...

Casa Baciu – casa ta departe de acasă

În plină iarnă, în preajma celor mai așteptate sărbători de peste an, gândurile noastre se îndreaptă către un loc de basm, unde mereu suntem tratați și ne simțim ca acasă. Este vorba despre Casa Baciu, o pensiune desprinsă parcă din povești, care veșnic își așteaptă turiștii obosiți de la atâta drum cu un car de bucate preparate după rețete tradiționale bucovinene, ce parcă tocmai au fost scoase din cămara bunicii.

La Casa Baciu mergi când vrei să descoperi bucătăria bucovineană autentică, dar și să te delectezi cu frumusețea naturii sau se beneficiezi de  avantajele unui stil de viață sănătos.

Ai gustat vreodată o tocăniță de hribi proaspăt culeși din pădure? Sarmale fierte la foc mic într-o oală leneșă de lut? Lapte proaspăt muls sau smântână groasă din care lingura nu cade când o înfigi în mijlocul castronului? Poale’n brâu cum doar moldovencele știu să facă sau brânza lui Moș Baciu, așa gustoasă că nu mai are nevoie și de alt preparat alături? Dacă nu, atunci e timpul să treci pe la Casa Baciu și să descoperi pe cont propriu ce înseamnă o experiență culinară românească, adevărată!

Despre bucatele din Bucovina

Bucovina este un ținut cu istorie veche, pe care locuitorii l-au iubit și l-au apărat cu toate puterile lor, indiferent de pericolele care i-au pândit. Etimologic, numele ținutului vine din limba germană în care Buchenland înseamnă țara de fagi, dar poeți din fire, românii i-au dat un titlu mai melodios și mai ușor de pronunțat: Bucovina.

Soarta nu a încetat vreodată să dea de furcă bucovinenilor, localnicii fiind deseori asupriți de popoarele suverane, care le-au anexat teritoriul, țărilor lor. Dar i-a apărat totuși iubirea lui Dumnezeu care i-a ajutat până în ziua de azi să-și păstreze sufletul curat și tradițiile moștenite din generație în generație, nu doar în ceea ce privește meșteșugurile, ci și arta culinară.

Cum poți să te răsfeți cu bucatele Casa Baciu chiar dacă timpul nu-ți permite să dai o fugă până în Bucovina?

Vrei să guști din preparatele Casa Baciu, dar nu ai drum până în Bucovina și credeai că ți-am făcut poftă degeaba? Avem o soluție pentru tine, care deși nu se compară cu o experiență autentică, ține loc de una și te ajută să pui pe masa de Crăciun preparate delicioase de la Casa Baciu.

Fie că este vorba de produse din carne, ca de exemplu ceafă semicrudă, kaiser cu paprika, pastramă de rață  sau pastramă de curcan, ori sirop de fructe, dulceață aromată, gogoșari în sos și diferite sortimente de brânză, din delicatesele preparate la Casa Baciu te poți înfrupta și cumpărând din magazinele La Baciu deschise în Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și București.

Lipsește natura cu tot farmecul ei și bogățiile pe care le are de oferit, dar cu excepția ei și a farmecului Bucovinei, și în magazinele La Baciu descoperi aceeași oameni cu inimă caldă, gospodari și muncitori, mereu gata să te servească cu tot ce au mai bun din gospodărie.

 

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: