În ultimii ani automatizarea s-a transformat într-un concept foarte popular. Indiferent dacă vorbim despre marketing online, mașini de lux sau propria locuință, automatizarea s-a transformat dintr-o raritate într-o necesitate. Acum, cine vrea să țină pasul cu vremurile, să lucreze eficient și să trăiască mai confortabil trebuie să dea o șansă automatizării, indiferent dacă este vorba despre o persoană care locuiește în mijlocul orașului și lucrează la o multinațională, sau un freelancer care s-a mutat la poalele unui munte și își cultivă legumele pentru hrană de unul singur, în propria grădină.
Ce înseamnă Smart Home și cum să-ți transformi locuința într-o astfel de casă?
Un Smart Home sau o casă inteligentă este acel tip de casă unde cu ajutorul tehnologiei s-a creat un mediu confortabil, sigur, dar unde și consumul de energie este moderat, în ciuda tuturor sistemelor și aparatelor electronice și electrocasnice folosite.
Cum să-ți transformi casa într-un Smart Home?
#1 Gândește-te mai întâi la securitate
Nu putem vorbi despre o casă inteligentă fără să aducem în discuție ideea de securitate. O casă sigură este aceea unde musafirii nepoftiți pot fi controlați înainte de a-i călca pragul și unde accesul persoanelor străine este monitorizat în permanență. E mai simplu să obții astfel de rezultate dacă locuiești la bloc, mai ales dacă optezi pentru un sistem de interfonie profesional de la Electra Distribuție, precum cele pe care poți să le achiziționezi din magazinul platformei noastre. Bineînțeles, aceleași sisteme de interfonie le poți poți folosi și dacă stai la casă, doar că acolo, pentru a avea cu adevărat parte de cele mai sigure condiții de trai, ar fi bine să investești într-un sistem performant de camere video și poate chiar să închei un contract cu o firmă de pază.
#2 Conectează-ți dispozitivele între ele
O rețea de dispozitive bine pusă la punct poate fi mai ușor de operat decât dacă ai vrea să setezi fiecare aparat în parte, separat. Pentru acest lucru ai nevoie de dispozitive prevăzute cu sisteme Wi-Fi și de un router de calitate. De asemenea, un plan bun la furnizorul tău de internet, pentru a beneficia de o viteză adecvată, care să facă față cerințelor tuturor aparatelor pe care dorești să le legi în rețea, este esențial.
#3 Începe cu puțin, dar bun
Cu toate că inițial s-ar putea să ți se pară tentant să cumperi toate cele mai noi aparate pe care ți le permiți imediat, o astfel de idee nu este neapărat una inspirată. Ca să ai parte de cele mai bune rezultate ar fi indicat să-ți stabilești mai întâi niște obiective și abia apoi să cumperi unul câte unul aparatele de care ai nevoie, ținând cont bineînțeles și de bugetul de care dispui. De exemplu, dacă nu ai la dispoziție decât un buget foarte limitat, decât să-ți cumperi dispozitive mediocre pe care să fie nevoie să le înlocuiești apoi după unul – doi ani, mai bine investești doar într-unul sau două aparate care să-ți servească timp îndelungat și mai adaugi pe parcurs.
Alege interfon electra