Se încarcă...
Harpai paie de hârtie

HARPAI sau cum să protejezi mediul în timp ce te bucuri de băutura preferată?

Te-ai gândit vreodată că poți salva natura cu ajutorul unor paie de hârtie? La nivel mondial, producția de plastic a crescut exponențial în mai puțin de 100 de ani. Dacă în anul 1950 se produceau doar 1.5 milioane de tone, 65 de ani mai târziu, în anul 2015 cantitatea produsă a ajuns la 322 de milioane de tone.

În ceea ce privește destinația sa, doar 3% din plasticul produs se folosește pentru dezvoltarea agriculturii, 6% pentru echipamentele electrice și electronice, 9% pentru autoturisme și camioane, 20% pentru construcții, 22% pentru produse de uz casnic și 40% pentru ambalaje. 

Pe lângă faptul că este un material extrem de poluant din cauza faptul că degradarea sa durează timp îndelungat, plasticul reprezintă o reală problemă pentru mediu și atmosferă deoarece nu poate fi incinerat în cantități mari și nici reciclat. 

Conform studiilor, aproximativ 95% din ambalaje sunt aruncate după prima utilizare, iar pentru a scăpa de plastic, singurele metode pe care le avem la dispoziție la ora actuală sunt incinerarea – un proces care produce multă poluare în atmosferă, depozitarea – care nu este o soluție din cauza cantității mari de plastic folosit și reciclarea – de pe urma căreia se pot obține o gamă variată de produse, dar cu proprietăți mult inferioare celor din plastic nou fabricat.

Te-ai întrebat vreodată dacă poți să faci ceva mai mult ca să protejezi mediul înconjurător?

Ca individ, cel mai important lucru pe care îl poți face pentru mediul înconjurător este să renunți treptat treptat la cumpărarea și utilizarea obiectelor din plastic. Nu este simplu. Dar, din fericire, în ceea ce privește ambalajele și obiectele de uz casnic, pentru orice produs din plastic, există și o alternativă ecologică produsă din alt material. Să luăm de exemplu paiele pentru băuturi!

La prima vedere, am putea spune că paiele nu sunt un bun indispensabil nici în gospodărie și nici în industria HORECA, ci mai mult un moft. Dar ce-ar mai fi o limonadă sau un cocktail răcoros servit vara la terasă fără pai?

La fel s-au gândit și cei de la HARPAI, o companie românească ce produce paie din hârtie, 100% ecologice și foarte plăcute din punct de vedere estetic! Paiele HARPAI sunt paie de hârtie, biodegradabile, reciclabile și compostabile astfel încât se pot folosi la discreție fără teama de a polua mediul înconjurător. De asemenea, ele sunt un produs inovator, primul de acest fel din România.

De unde se pot achiziționa paie din hârtie, HARPAI?

Dacă te-am făcut curios în legătură cu cele mai verzi paie de băut din România, trebuie să știi că poți contacta acest producător prin intermediul platformei noastre, unde găsești toate datele de contact de care ai nevoie. 

Paiele HARPAI sunt disponibile într-o gamă variată de culori precum verde, negru, roșu, turcoaz sau auriu și sunt ambalate la rândul lor în ambalaje confecționate tot din hârtie, ce pot fi personalizate cu diferite mesaje cu caracter educațional sau cu texte menite să destindă atmosfera.

Elegante și practice, HARPAI sunt niște paie de hârtie care reprezintăs soluția ideală pentru cei care vor să-și savureze băutura preferată sorbind-o leneș dintr-un pai, dar în același timp le pasă și fac tot posibilul să facă o schimbare în bine în viețile lor protejând mediul înconjurător.

Ti-a placut articolul? da-i un share!

Share pe Facebook
Share pe Twitter
Share pe Linkdin
Share pe Pinterest

Lasa un comentariu

Te-ar putea interesa si: