Site logo
Detergenți Profesionali Pentru Pardosele
Fabricat Separator

De ce este important să folosești detergenți profesionali?

Indiferent dacă ne gândim la un birou sau la propria locuință, podeaua merită o atenție sporită când vine vorba de curățenie. Această zonă are mult de suferit din cauza traficului, dar este și cea mai predispusă la acumularea de praf, chiar și atunci când nu există nimeni care să pășească pe ea. De asemenea, pe lângă faptul că arată complet inestetic, o podea murdară reprezintă un potențial risc pentru sănătate, mai ales în cazul persoanelor cu un sistem imunitar slab, bebelușilor și animalelor de companie.

Cu alte cuvinte, avem nenumărate motive să ne dorim să menținem podeaua biroului sau locuinței noastre perfect curată. Pe de altă parte, în ceea ce privește curățenia, puțini sunt cei care știu cum să aleagă corect un detergent pardoseli profesional și să facă diferența între un produs de calitate și unul de duzină. De aceea, mi-am propus în acest articol să discutăm pe larg despre avantajele detergenților profesionali buni și să aflăm cum putem alege produsele potrivite pentru nevoile noastre.

De ce să investești în detergenți profesionali pentru curățarea podelei?

Pentru a proteja materialul din care este fabricată podeaua ta. Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când vrei să cumperi un detergent profesional pentru podea este materialul din care aceasta este fabricată. Cei mai buni detergenți profesionali pentru podele sunt făcuți în așa fel încât să curețe podeaua și să-i ofere strălucire fără însă a-i deteriora proprietățile originale. Fie că este vorba de o podea din lemn, bambus, piatră sau materiale artificiale, detergentul ales trebuie să protejeze materialul acesteia și nu doar să-l curețe.

Pentru că cei mai buni detergenți profesionali răspund întocmai cerințelor tale. Pe piață există nenumărate produse de curățare. Unele dintre ele promit să curețe în profunzime, în timp ce altele se recomandă pentru puterea lor de eliminare a petelor, de degresare sau de prevenție a depunerilor de praf. Unele produse sunt disponibile sub formă de concentrate care trebuie diluate în apă înainte de utilizare, în timp ce altele sunt formule complete, care pot fi folosite imediat, exact așa cum sunt, pentru curățarea podelelor.

Pentru a alege produse cu ingrediente potrivite nevoilor tale și celor dragi. Multe persoane preferă soluțiile de curățare a podelelor pe bază de plante pentru că nu lasă în urmă reziduuri lipicioase. Mai mult, acest tip de detergenți profesionali este mai sigur și pentru copiii mici și animalele de companie. Mai mult, produsele de curățare naturale lasă în urma lor un parfum proaspăt, cu un efect calmant.

Diferite tipuri de podele și metode de întreținere adecvate pentru ele

Podele de beton:

Podelele din beton trebuie curățate bine de praf înainte de spălare cu un detergent obișnuit, altfel praful se va lipi de ele și pe lângă faptul că va crea un aspect inestetic, nu va permite o igienizare eficientă. Odată ce tot praful a fost eliminat și podeaua a fost curățată corespunzător, pentru a căpăta un aspect strălucitor, în funcție de tipul lor, unele podele din beton se pot cerui. 

Podele cu parchet laminat:

Inamicul numărul 1 al parchetului laminat este umiditatea. De aceea, dacă ai o cameră sau mai multe acoperite cu parchet laminat, ar fi bine să te asiguri că ștergi imediat orice urmă de lichid atunci când se produce un accident. Pentru a le menține aspectul original cât mai mult timp și pentru o curățare optimă, se poate folosi pentru astfel de podele o soluție de curățare cu putere medie, special creată pentru lemn sau parchet laminat. Și atunci însă este important să nu folosești prea multă soluție pe care s-o lași să se usuce de la sine și să ceruiești podeaua la intervale regulate de timp.

Podele din gresie:

Podelele din gresie se pot întreține ușor prin spălare cu mopul, cu o soluție de curățare cu putere medie, care să nu deterioreze chitul dintre rosturi. De asemenea, pentru a îndepărta petele mai dificile și a preveni decolorarea, se mai pot folosi perii speciale pentru gresie. Trebuie reținut însă faptul că spălarea cu mopul este încă necesară.

Podele din marmură: 

La fel ca podelele din gresie, și podelele din marmură se pot curăța ușor cu mopul și eventual cu perii speciale. Ca metodă de întreținere zilnică poți opta pentru o cârpă moale, pufoasă, cu care să îndepărtezi praful sau să ștergi superficial, folosind doar apă.

Detergenți profesionali românești de la Rufino

Pentru podelele rezistente la apă precum gresia, piatra sau pardoselile epoxidice, unul din cei mai buni detergenți profesionali fabricați în România este Rufino, un detergent extraparfumat pe care îl găsești și în oferta noastră, la un preț foarte convenabil. 

Rufino este un detergent cu un miros fresh, potrivit pentru spălarea cu mopul, ușor de utilizat și care igienizează podelele în profunzime, oferindu-ți ție și familiei tale un mediu confortabil și sigur.